Lantbruksartiklar

Handläggningstider under sommaren
2017-07-18 Sommaren är här vilket också innebär semestertider. Vi gör självklart vårt yttersta för att reglera inskickade skador så snabbt och effektivt som möjligt men ber er ha överseende med att handläggningstiden under somma...
Ekollon förgiftar dina betesdjur
2017-07-12 Ekollonens giftiga tannin kan förgifta ditt djur och ge det livshotande skador i njurarna, levern, magsäcken och tarmarna. Behandling av förgiftade djur är svårt - lär dig istället hur du får dina djur att undvika eko...
Amerikansk yngelröta hos bin
2017-07-04 Antalet bisamhällen i Sverige ökar. För den som håller bin är det viktigt att hjälpa till att förhindra att smittsamma bisjukdomar blir etablerade och sprids i Sverige.
Ta chansen – nu utökar vi ett av Agrias framgångsrika säljteam!
2017-07-04 Som TM-säljare på Agrias Kundcenter blir du en del av ett starkt team som inspirerar och driver varandra till framgång.
Smartare jordbruk på Borgerby Fältdagar
2017-06-26 Den 28-29 juni är det dags för växtodlarnas höjdpunkt- Borgerby Fältdagar i Skåne. Dessa dagar lockar runt 20 000 besökare från Norra Europa som vill se och lära sig mer om effektivt jordbruk, och som vanligt finns Ag...
Vad händer om grödan skadas av hagel?
2017-06-21 Från slutet av maj ökar risken för hageloväder. I denna artikel kan du lära dig mer om vad hagel är, varför det skadar grödan och hur en värdering vid grödaskada går till.
Vanliga köttraser på svenska gårdar
2017-06-15 Charolais, Hereford och Aberdeen Angus är vanliga köttraser som syns på svenska gårdar. Här kan du lära dig mer om hur du kan skilja de olika raserna åt, var de härstammar från och vad de har för speciell egenskap.
Nötkreatur skadas av nedskräpning
2017-06-07 Nu är många av Sveriges nötkreatur utsläppta på bete. En av riskerna när djuren går ute på bete är att de får i sig något som orsakar vasst. För att undvika att djuren skadas finns det vissa åtgärdet som du kan ta till.
Friska djur behöver inte antibiotika
2017-05-31 Svenska lantbrukares höga ambitionsnivå är en av nyckelfaktorerna för att Sverige, tillsammans med Norge och Island, har Europas lägsta användning av antibiotika inom lantbruket.
Minskad risk för olyckor med rillade golv
2017-05-16 I januari 2018 påbörjas projektet ”Halksäkra golv förebygger skador hos nötkreatur; Minskar rillning halkrisken på betonggolv?”. Projektet kommer att bestå av högteknologiska undersökningar som inte prövats tidigare i...