Lantbruksartiklar

Lyckas i nytt klimat med vattenförsörjning, markvård och en dos experimentlust

Hur kommer klimatförändingen att påverka våra odlingsrutiner och val av grödor? Agrias paneldiskussion under Borgeby fältdagar satte grödor och marknadens efterfrågan i fokus.

Mjältbrand hos häst och lantbruksdjur

Vad är mjältbrand, var finns smittan och vilka kan drabbas? Läs mer om sjukdomen mjältbrand här.

Frasbrand hos nötkreatur

När det är dags att släppa nötkreatur på bete är det bra att ha koll på om det funnits fall av frasbrand i området under tidigare år - sjukdomen har ett dramatiskt förlopp och slutar oftast med att djuret dör.

Fårflock kan drabbas av CODD.

CODD, smittsam klövsjukdom hos får

Smittsam digital dermatit hos får (Contagious ovine digital dermatitis), förkortat CODD, finns nu i Sverige. Läs mer om klövsjukdomens symtom och smittspridning här.

Checklista för lamning

Årets lamningssäsong närmar sig, vilket innebär en intensiv period för lammproducenter. Här hittar du tips och råd om vad du bör tänka på för att vara väl förberedd.

Kalvförlust utan avdrag för självrisk

Kalvar och deras överlevnad är oerhört viktigt inom både mjölk- och köttproduktion. Agria vill göra det enklare för dig som kund att få ersättning för dina kalvar, genom att erbjuda ersättning för kalvförlust utan avd...

Att tänka på vid kalvning

Kalvar och deras överlevnad är oerhört viktig inom både mjölk- och köttproduktion och nu närmar sig kalvningssäsongen för dikobesättningarna. Tänk på att god skötsel och bra rutiner kring kalvningarna förbättrar förut...

Dyrbart virus hos mjölkkor

Den vanligaste orsaken till minskad produktion av mjölk är RS-virus, enligt Agria Djurförsäkrings skadestatistik. Det elaka RS-viruset medför också en ekonomisk tuff situation för mjölkbonden. Men det finns sätt att s...

Fält med olika grödor

Torkan som satte spår

Odlingsåret som snart är till ända går till historien som året då klimatförändringarna konkretiserades för stora delar av Sveriges befolkning. Den livgivande solen blev motsatsen när regnen uteblev.

Forskning för lantbruksdjur.

80 år av lantbruksforskning för friskare, hållbara djur

Vad har forskningsprojekt om svininfluensa, lymfadenos hos nötkreatur och rörelsestörningar hos galtar gemensamt? De har alla fått stöd från Agria forskningsfond som startade redan år 1938 med lantbruksdjuren i fokus.

1 / 13