Område: Häst Om Träning

Viktigt att träna hästen på rätt sätt.

Aktivering och träning med häst

Hur ska jag träna och aktivera min häst för att den ska må bra? Det är lätt att fastna i samma typ av övningar. Därför har vi samlat information om olika träningsformer för att du och din häst ska få variation i er tr...

Sätt igång hästen efter betet

Allt eftersom börjar nu hästarna plockas in från betet och det är dags att sätta igång med träning inför höstens eventuella tävlingar. En bra start är viktig för att få hästen att hålla i längden.

Variera träningen - få en friskare häst

Oavsett om du rider dressyr, barockridning, hoppning eller distans så mår hästen bra av en allsidig träning. Lite variation kan dessutom åstadkomma underverk med din hästs motivation!

Sätt igång hästen efter betet

Efter en sommar på bete har hästen säkert ökat i omfång och konditionen har kanske blivit sämre. Försök därför att sätta igång hästen i lagom takt så att du undviker skador och överbelastning och få en glad, arbetsvil...

Tips från coachen: Hitta motivationen och sätt mål

Tomas Torgersen är coach för Norges hopplandslag och mentaltränare. På Suderbys Gård delade han med sig av sina bästa råd och tips på hur man lägger upp sin träning och tävling.

Rätt häst till rätt ryttare

Det är inte alltid häst och ryttare passar ihop men i vissa fall kan det bara behövas lite mer tid och träning. Kristian von Krusenstierna och Eva Karin Oscarsson ger råd och berättar om sina erfarenheter kring ämnet ...

Tips från coachen: Dags att lägga upp en plan

Tomas Torgersen är coach för Norges hopplandslag och mentaltränare. På Suderbys Gård delade han med sig av sina bästa råd och tips på hur man lägger upp sin träning och tävling.

Bortklemade hästar blir sjuka och skadade

Många hästägare klemar bort sina hästar med följden att hästarna drabbas av skador och sjukdomar. Det gäller både tävlingshästar och hobbyhästar. Den kontroversiella slutsatsen drar veterinären Sara Nyman.

Häst blir undersökt av veterinär.
Fråga Veterinären

Överviktig häst

Hur vet jag om min häst är tjock?

Visa innehåll