Ännu tid kvar att nominera hjältar på två och fyra ben

Har du räddat livet på ett djur? Eller är det kanske djuret som räddat dig? Tag chansen att nominera din kandidat – tvåbent eller fyrbent – till Årets Hjältedjur eller Djurens Hjälte. Fram till 27 oktober är nomineringen öppen på www.agria.se.

Priserna Djurens Hjälte och Årets Hjältedjur har tagits fram för att lyfta fram två kategorier av viktiga individer i samhället – djuren samt de som beskyddar djuren. Priserna – förutom äran är – 25 000 öronmärkta kronor som är tänkta att användas för djurens bästa även i framtiden. Årets Hjältedjur får dessutom – om det är en hund eller katt – gåvor från Pedigree eller Whiskas.

Bakom priset Djurens Hjälte, som korar en person som gjort stor nytta för djuren finns Agria Djurförsäkring. Det är också Agria som, tillsammans med Manimalis står bakom priset Årets Hjältedjur.

– Det är första året som vi delar ut priset Årets Hjältedjur. Vi vet att djuren gör stora insatser för oss människor, men värderas inte alltid på det sätt de borde, säger Cina Seidefors, informationsansvarig Agria Djurförsäkring.