Hundartiklar

Välskötta hundar lever längre
2018-06-19 Ny forskning visar att hundar som hålls välmusklade och utfodras så att de slipper övervikt lever längre. Det handlar inte om någon marginell skillnad - studien visade att de hundar som sköttes väl levde flera år läng...
Se upp för picknick- och grillrester
2018-06-19 Sommar, sol och lediga dagar. Då passar vi svenskar på att samlas ute i naturen för att grilla och ha picknick. Så länge vi tar med oss resterna hem är allt frid och fröjd men kvarlämnade grillrester kan innebära livs...
Är björnloka giftigt för hund?
2018-06-12 Björnloka, jätteloka eller jättebjörnloka – vad du än kallar det är det farligt för hundar. De innehåller nämligen giftig och irriterande växtsaft som kan ge brännskadeliknande sår på hundens hud. 
Bra att ha när du får hem din hund
2018-06-07 Vad behöver jag ha hemma när jag får hem min hund? Det finns hur mycket utrustning och tillbehör som helst att köpa till sin hund. Här får du tips om det allra viktigaste att ha på plats när du får hem din valp eller ...
Tips och råd till dig som ska köpa valp
2018-06-07 Är du sugen på att köpa valp? Här har vi samlat tips på vad som är bra att tänka på. Läs om allt från hur du väljer valp till vad som är bra att ha hemma när du äntligen får hem din efterlängtade valp.
Tips och råd till dig som ska köpa hund
2018-06-07 Funderar du på att köpa hund? Det är mycket att tänka på och förbereda när man bestämt sig för att skaffa hund. Här kan du läsa mer om att välja hundras, namnval, hundförsäkring och annat som är viktigt att tänka på.
Så tar du hand om hunden i värmen
2018-05-31 Sol och värme kan skapa problem för våra hundar. Hur tar man bäst hand om hunden när temperaturen stiger? Här får du tips om vad som är bra att tänka på för att hunden ska må bra i värmen.
Är brännässlor farligt för hundar?
2018-05-29 Kan hundar bränna sig på brännässlor? Hundar får sällan problem av brännässlor tack vare sin skyddande päls och trampdynor. Men även hundar kan lyckas bränna sig och känna obehag precis som oss människor.
Bosses Hundhjälp finns där när det krisar
2018-05-02 Bosses Hundhjälp hjälper ekonomiskt utsatta hundägare och deras hundar när det krisar. De delar ut foder, hundsaker och stöttar dessutom när det behövs akut veterinärvård. Går du Agrias Hundpromenad så är det en av or...
Fem tips för ett säkert hundköp
2018-04-30 När du ska köpa hund är det mycket att tänka på. Det finns massor av hundraser och uppfödare att välja mellan och dessutom dignar internet av söta hundvalpar. Här får du några tips för ett säkert hundköp.