Vi ses väl på Stockholm Hundmässa?

Stockholm hundmässa 2017

Den 16-17 december samlas hundar från hela världen i Stockholmsmässan i Älvsjö. Då är det äntligen dags för stor hundfest. Här finns massor att uppleva för hundälskare i alla åldrar

Rasklubbstorg och rasparad

Funderar du på vilken hundras som passar dig? Då får du inte missa det populära rasklubbstorget i hall A. Där kommer du kunna hälsa på hundar av 150 olika raser och ställa frågor till engagerade i de olika rasklubbarna. Alla raser finns inte representerade här under mässan, men väldigt många. Både på lördagen och söndagen kommer det dessutom att bjudas på en härlig rasparad med nästan 100 raser.

Årets hundar ska hyllas

Under lördagens finalshow ska Årets hundar prisas under högtidliga former. Spanieltiken Salsa är Årets bragdhund, Wilma och Bella är Årets sociala tjänstehund, Schäfern Attack är Årets polishund och spanieln Zak är Årets narkotikasökhund. Alla kommer de belönas med hundben, ett års foder från Royal Canin och en skön säng från Biabädden. Agria skänker dessutom 20 000 till valfri organisation åt både Årets sociala tjänstehund och Årets bragdhund. 

Stor hundutställning

I hundutställningen 16 - 17 december kommer tusentals hundar och engagerade hundägare att delta. Om du är intresserad av en viss hundras så tänk på att olika hundraser ställs ut på olika dagar. På lördagen är det grupp 1, 5, 7, 9 och 10 som visar upp sig och dagen efter är det hundarna i grupp 2, 3, 4,5 och 8 som ställs ut.

Hundsport och Junior handling

På Stockholm hundmässa kan du se Sveriges vackraste och duktigaste hundar tävla i agility, freestyle, heelwork to music, rallylydnad och visa upp sig på årets största hundutställning. 
Låt dig imponeras av hundarnas snabbhet i agilityn, detaljerna i rallylydnaden och de fantasifulla freestyleprogrammen.

Det ska också tävlas i Junior Handling. Där handlar det för ungdomarna om att visa upp hunden på bästa vis. Den lyckliga vinnaren i Junior handligen får representera Sverige på Crufts 2018, vilket är en stor ära. 

Mer om Stockholm Hundmässa

Gillar? 3 av 4 gillade, 3,8 i betyg