Stockholm Hundmässa 2018

Det är full aktivitet när tusentals hundälskare samlas på Stockholm Hundmässa under helgen 8-9 december. En del för att planera ett framtida hundköp  och bekanta sig med hundar på rastorget - andra för att tävla eller ställa ut.  Som vanligt är Agria Djurförsäkring på plats.

Många besökare i Agrias monter

Agrias monter ligger precis intill finalringen och i år är den rekordstor. Här kan du träffa hundcoachen Fredrik Steen för att få hundtips, ta julkort med Anders Bagge och shoppa fina saker från AgriaShop. Du kan dessutom delta i en tävling där du ska hitta julens faror i ett vardagsrum och lära dig mer om Agrias Forskningsfond som fyller 80 år.

Är du uppfödare och medlem i Agria Breeders Club? Då kan du ta en kaffe och vila benen en stund i Agria Breeders Lounge – därifrån har du perfekt utsikt över finalringen.

Nordic Dog Show

I hundutställningen på Stockholm Hundmässa deltar tusentals hundar och engagerade hundägare. På lördagen är det grupp 2,3,4,6 och 8 som visade upp sig och på söndagen är det hundarna i grupp 1,5,7,9 och 10 som springer i ringen.

Resultat från hundutställningen

Rasklubbstorg och rasparad

På det populära rasklubbstorget i hall A finns mängder av hundar att hälsa på. Här kan den som vill hälsa på hundar av 150 olika raser och ställa frågor till engagerade i de olika rasklubbarna. Alla raser finns inte representerade under mässan, men väldigt många. Både på lördagen och söndagen bjuds det dessutom på en härlig rasparad med nästan 100 raser.

Resultaten hundsporter

Några av Sveriges vackraste och duktigaste hundar tävlar under helgen. Men det är inte bara hundarna som bedöms – på lördagen tävlar ungdomar i junior handling. I junior handling handlar det för ungdomarna om att visa upp hunden på bästa vis. Resultaten från Rallylydnaden, SM i Freestyle & HTM och resten av hundsporterna hittar du här.

Resultat från hundsporten

Årets hundar 

På Stockholm Hundmässa hyllas Årets bragdhund, Årets sociala tjänstehund, Årets polishund och Årets narkotikasökhund i finalringen på lördagen – duktiga och lojala hundar som på olika sätt utmärkt sig under året som gått. Årets braghund och Årets sociala tjänstehund fick båda 20 000 kronor att skänka till valfri förening av Agria.

  • Årets Bragdhund 2018: Labradoren Hilda 
  • Årets sociala tjänstehund 2018: Diabeteshunden CItrine
  • Årets polishund 2018: Cross, Ben och Ace
  • Årets narkotikasökhund 2018: Labradoren Boy
Gillar? 3 av 4 gillade, 3,8 i betyg