Många besökare i Agrias monter

Agrias monter låg precis intill finalringen som tidigare år. Här fanns allt från tygburar och koppel till gosedjur att köpa. Under utvalda tillfällen under helgen fanns dessutom Fredrik Steen och Anders Bagge på plats för den som vill ha en autograf eller ta en selfie

Många uppfödare tog tillfället i akt att sitta en stund i Agria Breeders Lounge. Där fanns möjlighet att sitta ner och vila benen, ta en kaffe och samtidigt titta på showen.

Stor hundutställning

I hundutställningen på Stockholm Hundmässa deltog tusentals hundar och engagerade hundägare. På lördagen var det grupp 1, 5, 7, 9 och 10 som visade upp sig och på söndagen var det hundarna i grupp 2, 3, 4,5 och 8 som visade upp sig.

Utställningsresultat

Rasklubbstorg och rasparad

På det populära rasklubbstorget i hall A samlades många. Här kunde den som ville hälsa på hundar av 150 olika raser och ställa frågor till engagerade i de olika rasklubbarna. Alla raser fanns inte representerade under mässan, men väldigt många. Både på lördagen och söndagen bjöds dessutom på en härlig rasparad med nästan 100 raser.

Resultaten hundsporter

Några av Sveriges vackraste och duktigaste hundar tävlade under helgen. Men det var inte bara hundarna som bedömdes – på lördagen tävlade ungdomar i junior. I junior handling handlar det för ungdomarna om att visa upp hunden på bästa vis. Den lyckliga vinnaren som får representera Sverige på Crufts 2018 heter Mimmi Roslin. Som sponsor bjuder Agria henne på resa och boende under Crufts. Resultaten från Rallylydnaden, SM i Freestyle & HTM och resten av hundsporterna hittar du här.

Resultat hundsport

Årets hundar 

På Stockholm Hundmässa hyllades Årets bragdhund, Årets sociala tjänstehund, Årets polishund och Årets narkotikasökhund  i finalringen på lördagen – duktiga och lojala hundar som på olika sätt utmärkt sig under året som gått. Årets braghund och Årets sociala tjänstehund fick båda 20 000 kronor att skänka till valfri förening av Agria. Båda valde att ge pengarna till Svenska hundskyddsföreningen. 

  • Årets Bragdhund 2017: Spanieltiken Salsa 
  • Årets sociala tjänstehund 2017: Blandrastikarna Bella och Wilma
  • Årets polishund 2017: Schäferhunden Attack
  • Årets narkotikasökhund 2017: Springel spanieln Zak