Område: Lantbruk Om Tjur

Du och din tjur är värda en veterinärvårdsförsäkring

Nu börjar tjurarnas högsäsong och ett veterinärbesök för att tjuren blir halt eller sjuk kan bli dyrt. En försäkring som inkluderar veterinärvård kan minska dina kostnader.

Tips inför köp av avelstjur

Ska du köpa en avelstjur? Här får du tips på vad du ska tänka på inför köpet och även inför betessläppet, samt kring hur du kan kontrollera att tjuren fungerar som han bör.

Vilken kvalitetstjur får SIRE-priset 2016?

SIRE-priset är en utmärkelse som delas ut till den mest välmeriterade, äldre tjuren i Sverige. Vinnaren utses på Elmia Lantbruk den 21 oktober 2016.

Här är årets SIRE- tjurar 2013

I år tävlar 11 tjurar om att få det ärofyllda kvalitetspriset SIRE-priset. Tävlingen kommer att avgöras under Elmiamässan, men du kan vara med och rösta fram vilken tjur som ska bli Webbens SIRE-tjur 2013.

Nytt kvalitetspris till Sveriges finaste avelstjur

På Sveriges största lantbruksmässa på Elmia delas för första gången SIRE-priset ut. Det är en prestigefylld kvalitetsutmärkelse som går till den tjur som har de bästa avelsmässiga meriterna i kombination med rätt utse...

Din tjur är halva besättningen

I köttbesättningen är avelstjuren det enskilt viktigaste djuret och ett välkänt talesätt säger att tjuren är halva besättningen.

Osteokondros - vanlig orsak till utslagning av avelstjurar

Att inte få sina djur dräktiga kan leda till stora ekonomiska förluster för dig som lantbrukare. Hälta orsakad av ledsjukdomen Osteokondros är en av de allra vanligaste orsakerna till att avelstjurar inte kan betäcka ...