Hundalandet är nöjesfältet med ett enda syfte; att ha roligt tillsammans med sin hund. Här finns en skojig hinderbana med allt från vattenhinder till balansbrädor. Du och din hund bestämmer själva hur ni vill ta er igenom hindren.

– Inget sätt är fel, meningen med Hundalandet är att man får göra precis som man vill. Det finns inga rätt eller fel, säger Ingeborg Höök som är en av ägarna. 

På nöjesfältet finns något för alla hundar, vare sig man vill träna eller bara leka. Många av hindren har flera funktioner och går att gå både som två- och fyrbent. Här kan du och din hund balansera, krypa och hoppa er igenom banan. Vill man kan man också ta det lite lugnare i plaskdammen eller ligga på gräspartierna för en välförtjänt vila. 

Variation i träning och besök

Nöjesfältet bjuder på varierande, färgglad lek och träning för dig och din hund. Hundalandet bjuder in till skoj för både gammal och ung, hund som människa.

– Vi ser t.o.m. att människor utan hund kommer hit, ibland för att bara titta och ibland för att vara med och delta i leken, berättar Ingeborg.

Alla är välkomna till Hundalandet och det är stor variation på människor och hundar som besöker landet. När Agria är på besök stöter vi på både valpar, unghundar och hundar som kommit upp lite i åren. Det busas för fullt mellan såväl små som stora hundar med undantag för pauser i plaskdammen för att svalkas i det varma vädret.

Prestige- och kravlöst

Med Hundalandet har man velat komma runt kraven och prestigen som ibland kan komma med hundträning.

– Ibland kan hundträning bli ett pass med mycket krav och tjatande på hundarna och det blir varken roligt för hund eller ägare. Här uppmanar vi till lek och träning på lite friare grunder, säger Ingeborg.

Genom att skapa en hinderbana utan självklart slut, mitt eller början, lyckas man uppnå sina mål om en friare träning med hund. Hundar och ägare byter som de själva vill mellan hinder och mellan lek och träning.

Vackra omgivningar och promenadstråk

Efter ett besök på Hundalandet rekommenderar vi att upptäcka omgivningarna. Det finns gott om vackra promenadstråk och skog att rasta hundarna i. Hundbad går även att hitta med bilavstånd från nöjesfältet. På hundbadet avslutade Agria sin visit med att svalka både hundar och redaktörer.

Inför besöket

Glöm inte bort att rasta din hund ordentligt innan du gör ett besök på Hundalandet. Hundar får gärna vara lösa på banan, men det är viktigt att du som ägare har koll så att hunden är snäll mot övriga besökare, två- som fyrbenta. Varma dagar finns det gott om skuggiga platser att vila på. Vatten finns i form av en plaskdamm och vattenhinder där hundarna kan svalka sig och vattenkran för att släcka törsten.

Fakta

Ägare: Ingeborg Höök och Sven G. Hultman

Verksamheter: Hundalandet, Vårdhundskolan och Leklandet. På Vårdhundskolan tränas hundar tillsammans med ägare upp till att jobba inom vård, skola och omsorg. Leklandet är den 450 kvm stora inomhuslokalen för lek och träning för dig och din hund som erbjuder både hinder, aktivitetslekar och träning.

Pris: För en symbolisk summa får du besöka Hundalandet, för att se aktuella priser och öppettider besök www.hundalandet.se