Område: Hund Om Hundträning

Hund och matte tränar aktivering.
Hundträning kan se ut på många sätt. Att träna sin hund kan vara att gå hundkurs hos en utbildad hundtränare eller att träna bort skotträdsla hos en rädd hund. Det går lättare om du hittar en träning som både du och din hund tycker är rolig. Här hittar du inspiration för all möjlig hundträning och tips på träningsövningar som du och din hund kan utöva tillsammans. Lycka till med träningen!

Lek med din hund

Att leka med sin hund är bland det bästa man kan göra. Oavsett om din hund är en liten valp eller en senior är leken ett perfekt redskap för att bygga upp er relation och skapa regler.  

Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Den första tiden

DEL 1. Nu när du fått hem din lilla valp börjar allvaret. Oavsett hur mycket du längtat efter din nya familjemedlem och oavsett vilka bilder du målat upp framför dig, så har du nu en hel del arbete framför dig.

Artiklar
Hundar som skäller och vaktar

Visst kan det vara bra att hunden varnar när det kommer besök. Men hundar som skäller och vaktar för mycket kan bli ett problem.

Artiklar
Lär känna din valp Vår i luften och många skaffar valp! En härlig tid full av förväntan, spänning, kärlek och arbete väntar dig som hämtar hem din valp. Vad behöver jag tänka på? Hur ska det bli? Hur kommer den lilla valpen att bli som vuxen? Hur i helskotta får jag den rumsren? Och vad ska den heta? Artiklar
På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - gnagmöten

DEL 2. I förra avsnittet om jobbiga hundmöten fokuserade Eva Bodfäld på att blockera hunden med kroppen genom att utstråla lugn och dominans. Denna gång går hon igenom ”gnagmöten” som trots att det kan verka som en enkel muta är den metod fungerar bäst på många hundar.

Artiklar
Hundalandet - nöjesfältet för dig och din hund

Längs Österlens vackra vidder i Brösarp hittar du Hundalandet, ett nöjesfält för hundar. Här ligger fokus på att ha roligt. Ta med din hund för en dag fylld med lek och skoj bland labyrinter, vattenhinder och härliga grässlätter.

Artiklar
Lär din valp att hälsa fint Hundar hälsar på varandra genom att slicka varandra i mungipan. Det är anledningen till att valpar och otränade hundar glatt hoppar upp på oss. Därför behöver vi lära våra valpar att hälsa fint - på människors vis. Artiklar
Fem sätt att bli en bra hundägare Kenth Svartberg lever ett liv fyllt av hundar. Han har doktorerat i hundars personlighet och driver idag ett hundutbildningsföretag med sin fru Nina Svartberg. Dessutom är han framgångsrik på tävlingsbanan i lydnad och agility. Här tipsar han om hur du blir en bra hundägare. Artiklar
På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - sitt kvar

DEL 3. Vid det sista tillfället av Eva Bodfäldts kurs i hundmöten får deltagarna ytterligare ett par verktyg att lära sig i lugna situationer som ytterligare redskap att ta till i besvärliga situationer. Ett väl inlärt ”sitt kvar” är ett bra komplement till blockeringar och gnagmöten.

Artiklar
På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - behåll lugnet

DEL 1. Att möta andra hundar på promenad tycker många hundägare är jobbigt. När hunden inte uppför sig som vi önskar i hundmötet blir vi lätt stressade, generade, arga eller besvikna.

Artiklar