Aktivering och träning

Glad hund och husse.

Aktivera hunden med enkla lekar i hemmet

Nu när mycket tid spenderas i hemmet kan hundägare passa på att utveckla relationen till sin hund. Här hittar du tips och råd som du enkelt kan göra för att aktivera hunden i hemmet mellan de dagliga promenaderna.

Glad hund som tränar nosework.

Nosework – så tränar du nosework med din hund

Vad är nosework? Och hur börjar man träna nosework? Många hundägare är nyfikna och vill testa på att träna eller tävla i sporten. Här kan du lära dig mer, från hur du börjar träna hemma till hur en nosework tävling gå...

Hund och matte gör high five efter att ha tränat Rallylydnad.

Träna Rallylydnad med din hund

Rallylydnad är en populär och rolig hundsport som du kan träna med din hund oavsett nivå. Här kan du läsa mer om sporten och få tips hur du kommer igång med rallylydnad.

Hund och matte övar freestyle.

Så börjar du träna freestyle med din hund

Vill du lära dig hundsporten Freestyle eller Heelwork to Music? Här lär Svenska Hundfreestyleklubben ut, steg för steg, hur du och din hund börjar träna tillsammans.

Jaktlabrador ute på jakt.

Vanliga jakthundsraser

Vanliga jakthundar, här hittar du hundraser som är vanliga att använda i jakt.

Pointer jagar.

Stöthundar

Stöthundens uppgift under jakt är att hitta djuret och sätta fart på det.  Stöthundar har mycket gemensamt med kortdrivande hundar och håller sig i närheten av jägaren.

Jakt springerspaniel.

Stötande hundar

En stötande hunds uppgift under jakt är att scanna av området kring jägaren. De håller sig i närheten av jägaren och letar igenom all terräng. En stötande hund förföljer inte vilt utan stannar när den hittar djuret. S...

Två engelska setters ute på jakt.

Fågelhundar

En skällande fågelhund skäller vid trädet där fågeln sitter, jakten sker endast på skogsfågel. Spetsar är vanliga skällande fågelhundsraser. Stående fågelhundar är tillskillnad från de skällande tysta vid jakten. De l...

Jack russell terrier jagar i gryt.

Grythundar

En grythunds uppgift är att få ut djuret ur sitt gryt och jobbar alltså under jord. Olika typer av terrier används är vanliga bland grythundar.

Två beaglar som busar efter jakt.

Drivande hundar

Drivande jakthundars uppgift är att driva djuret med skall mot jägaren. De kan även delas in i kortdrivande hundar som används vid småvilts- och klövviltsjakt.

1 / 7