Område: Häst Om Mineraler

Agria Hästkalender: december

Kylan kryper närmare och det blir mörkare ute. I hästkalendern för december berättar vi mer om bland annat stallets värmeisolering.

Olika foder till hästen

Man skiljer på olika slags foder till hästen. Här förklarar vi bland annat skillnaden på grovfoder, kraftfoder och saftfoder.

Häst får mat i foderhink.

Balans mellan hästens grovfoder och kraftfoder

Ett balanserat näringsintag är av stor vikt för att hästen ska kunna prestera och må bra. Ett bra grovfoder är basen i all utfodring av häst. Ibland kan man behöva komplettera fodergivan med kraftfoder för att hästen ...

8 tips för en bättre sommar med hästen

Mycket skall förberedas inför sommaren. Insekter, skador, bete med mera skall kontrolleras. Här finner du små tips om hur du kan minimera riskerna för din häst.

Agrias Hästkalender: juni

Det är sommar, och en fröjd att leva! Både tävlings- och avelssäsongen går in i sin mest hektiska fas. Många ston är redan dräktiga, och nya förhoppningar börjar spira.

Hö är en av de viktigaste födoämnena för hästar.

Foderanalys och utfodring av häst

Ett balanserat näringsintag är av stor vikt för att hästen ska kunna prestera och må bra. Det är hästägarens ansvar att se till att hästen utfodras med foder av hög kvalité och rätt näringsinnehåll.

Mineraltillförsel på betet

Hästen bör erbjudas mineralfoder även på betet, eftersom det är svårt att avgöra om hästen får i sig alla mineraler på den begränsade yta den har att röra sig på.

Vilka mineraler och vitaminer får hästar i sig när de äter?

Vitamin- och mineralguide för häst

Här kan du läsa om olika vitaminer och mineraler och hur de påverkar hästens kropp. Här listar vi olika mineraler och vitaminer från vitamin A till metionin.