Område: Häst Om Häst

Äntligen är årets hästfest här!

Veckan för Sweden International Horse Show närmar sig och vi laddar för en av årets stora hästfester. Den 29 november till 2 december 2018 fylls Friends Arena i Stockholm av hästar i världsklass. Tillsammas bjuder de på underhållning på hög nivå - hoppning, dressyr, fälttävlan, islandshästar, körning, agility, showklasser och mycket annat.

Artiklar
Om häst - vad kan du om hästar?

Vad vet vi om hästar? Här har vi samlat all möjlig information om hästar. Få reda på vad vi döper våra hästar till och få svar på hur sköter om din häst på bästa sätt. Det här är bra att ha koll på om häst!

Artiklar
Fång hos häst

Fång hos häst är en vanlig sjukdom, där symptomen framför allt visar sig i hovarna. Det finns tre situationer då hästar brukar få fång – vid felaktig utfodring, efter en förlossning och vid hård eller långvarig ansträngning.

Artiklar
Sommarens faror för hästar

Sommaren är en ljuvlig tid för hästar och hästägare. Men sommaren är också årstiden då många hästar får uppsöka veterinären för förgiftning, sårskador och bett. Agria Djurförsäkring har listat några av sommarens faror för häst och hur de kan undvikas.

Artiklar
Att avmaska eller inte?

När är det lämpligt att avmaska sin häst och hur ofta? Och vad kan man göra för att öka hygienen i hagar och därmed minska antalet parasiter?  Agria Djurförsäkring tog hjälp av parasitolog Eva Osterman-Lind vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för att reda ut begreppen.

Artiklar
Är oliksidiga hästar halta?

Många hästar som fungerar i träning och anses friska av sina ägare rör sig asymmetriskt precis som halta hästar gör. Är dessa asymmetrier smärtutlösta och hur mycket av detta påverkar ryttaren? Vi har pratat med Marie Rhodin, aktuell med forskningsprojektet - Hälta eller lateralitet: när är en rörelseasymmetri betydelsefull?

Artiklar
Så tar du hand om din gamla häst

Alla vill väl att deras hästar ska leva och må bra så länge som möjligt. Men vad är egentligen viktigt att tänka på när hästen blir gammal, och vad kan du som hästägare påverka? Läs våra bästa tips här nedan!

Artiklar
God Jul och ett Gott Nytt Hästår Julen är äntligen här med ledighet för de flesta. Men det innebär också förändringar för dig och din häst. Veterinärer kan vara svåra att få tag i, hästen kanske blir rädd för nyårssmällarna. Och vad är egentligen farligt under jul och nyår för din häst? Har samlar vi tips på hur du och din häst klarar er igenom jul och nyår galant. Artiklar
Hjälp hästen klara nyår Det nya året börjar närma sig och det firas på många håll med fyrverkerier. Är din häst orolig när det smäller? Eller är du osäker på hur din häst ska reagera? Vi ger dig tipsen för att få ett så stillsamt nyår som möjligt för dig och din fyrbenta vän. Artiklar
Hemma hos hästveteranen Staffan Hammarskiöld 960 meter från stora vägen i ett litet samhälle i Kristianstad bor Staffan Hammarskiöld tillsammans med sin fru Lena och deras hästar, hundar, katter och höns. Staffan har under större delen av sitt liv arbetat med hästar hos Agria Djurförsäkring, nu som försäkringsförmedlare och omhändertagare av konvalescenshästar. Artiklar