- Fler katter får diabetes, det ser vi i vår skadestatistik. Det är starkt förknippat med övervikt och alltså något som kan förebyggas, säger Lotta Möller, veterinär på Agria Djurförsäkring.

Filmerna tar till exempel upp hur du vet att katten får rätt mängd foder och varför det kan vara en god idé att kastrera katten.  Genom att lära känna din katts beteende när den mår bra upptäcker du snabbare när något inte står rätt till. Visitering är därför ett tema för en annan av filmerna.

- På det här sättet hoppas vi nå ut till många och bidra till bättre djurhälsa, säger Lotta, som också agerar veterinär i filmerna.

De fem nya filmerna i ”Agria tipsar”-serien tar upp följande ämnen:

  • Vaccinera, id-märka och kastrera
  • Tandborstning
  • Foder och vikt  
  • Visitering – lär känna din katt
  • Kattsäkra hemmet

Trots omsorger och försiktighetsåtgärder kan förstås katten ändå drabbas av olyckor och sjukdomar En film i Agria-tipsar-serien tar upp vad du ska tänka på när ditt djur behöver veterinärvård. Det är till exempel en god idé att ha lite koll på vilka kliniker som finns i närheten och vilken typ av vård de erbjuder.

Du hittar de nya Agria-tipsar-filmerna här.

Sedan tidigare finns sju tipsa-filmer för hundägare och en annan film som tar upp vad du ska tänka på när ditt djur behöver uppsöka veterinär.