Skötsel och vård

Så här sköter du om din katt på bästa sätt
2018-08-21 Hur tar sköter jag om min katt för att den ska må bra? För att få en frisk och glad katt gäller det att du sköter om den på rätt sätt. Få tips på hur du gör och få koll på alla viktiga punkter för att din katt ska tri...
Näta in balkongen & undvik fallolyckor
2018-07-21 Varje sommar skadas hundratals katter när de ramlar ner från balkonger. Se till att kattsäkra din balkong och dina fönster för att undvika att din katt ramlar ner och skadar sig.
Fem tips på hur du tar hand om din katt
2018-06-20 Tips och råd hur du tar hand om din katt på bästa sätt. Läs våra råd om hur du tar hand om din katt för att den ska må så bra som möjligt.
Transportera katten i bur
2018-06-12 På sommaren åker många till sommarstället för att njuta av semestern. Då är det klart att katten ska få följa med. Men för att katten ska må bra under resan dit finns det några saker du ska tänka på. Bland annat ska k...
Vanliga veterinärfrågor om katter
2018-05-01 Här har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som våra veterinärer får om katter och deras sjukdomar. Läs bland annat om avmaskning, vaccin och astma.
Tjocka katter mår sämre
2018-02-23 Övervikt är ett vanligt problem som kan ge upphov till allvarliga sjukdomar och förkorta kattens liv. Det finns ingen säker statistik men ungefär 20-40 procent av Sveriges katter är överviktiga. 
Så borstar du kattens tänder
2017-11-03 Många tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Trots det struntar alltför många i att borsta tänderna på sina katter. Här kommer några tips till dig som vill börja.
Klippa klorna på innekatten - så gör du!
2017-11-01 Om du har en innekatt som inte sliter klorna på naturligt vis kan det vara en bra idé att klippa klorna för att undvika att katten skadar sig. Här förklarar vi steg för steg hur du gör.
Se till att utekatten syns i mörkret
2017-09-20 Om du har utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. 
Kastrera katten – varför det?
2017-09-18 Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns massor av bra skäl att kastrera.