Skötsel och vård

Tjocka katter mår sämre
2018-02-23 Övervikt är ett vanligt problem som kan ge upphov till allvarliga sjukdomar och förkorta kattens liv. Det finns ingen säker statistik men ungefär 20-40 procent av Sveriges katter är överviktiga. 
Så borstar du kattens tänder
2017-11-03 Många tandsjukdomar kan förebyggas genom regelbunden tandborstning. Trots det struntar alltför många i att borsta tänderna på sina katter. Här kommer några tips till dig som vill börja.
Klippa klorna på innekatten - så gör du!
2017-11-01 Om du har en innekatt som inte sliter klorna på naturligt vis kan det vara en bra idé att klippa klorna för att undvika att katten skadar sig. Här förklarar vi steg för steg hur du gör.
Se till att utekatten syns i mörkret
2017-09-20 Om du har utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. 
Kastrera katten – varför det?
2017-09-18 Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns massor av bra skäl att kastrera.
Vad ska katten vaccineras mot?
2017-09-08 För att undvika att katten blir sjuk bör den vaccineras mot kattpest och kattsnuva/kattinfluensa. Det finns också olika tilläggsvaccin mot till exempel rabies och klamydia.
Vanliga frågor om kastration av katter
2017-09-06 Tre vanliga frågor om kastrering. När ska man kastrera katten? Vad ska jag tänka på innan och efter jag kastrerar min katt? Och vad är skillnaden på kastrering och sterilisering av katt? Agrias veterinär svarar.
Utfodra din katt på bästa sätt
2017-02-13 Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bäst...
Ta hand om stallkatten
2016-07-13 Stallkatter är ofta något som bara finns i våra stall, självklara och naturliga. En del har hamnat där senare i livet för att bli just stallkatt, medan andra har sett dagens ljus på logen. Oavsett så vill katten bli o...
Okunskap om kattens tänder
2016-07-13 Sjukdomar i tänder samt tandsten är vanligt förekommande hos katter. Många kattägare har dock väldigt lite kunskap om hur kattens tänder ska skötas.