Område: Katt Om Foder

Fem tips på hur du tar hand om din katt

Tips och råd hur du tar hand om din katt på bästa sätt. Läs våra råd om hur du tar hand om din katt för att den ska må så bra som möjligt.

Artiklar
Tjocka katter mår sämre

Övervikt är ett vanligt problem som kan ge upphov till allvarliga sjukdomar och förkorta kattens liv. Det finns ingen säker statistik men ungefär 20-40 procent av Sveriges katter är överviktiga. 

Artiklar
Finns det en koppling mellan torrfoder och diabetes?

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt riskfaktorer hos katt och kommit fram till att det kan finnas en koppling mellan vilket foder katten äter och risken att drabbas av diabetes. Men än behövs mer forskning för att kunna avgöra detta säkert. 

Artiklar
Utfodra din katt på bästa sätt Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bästa sätt utfodrar din katt så att den inte får brist på exempelvis taurin. Artiklar
Kattens beteende Susanne Hellman Holmström arbetar med att ge råd om katters beteenden. Ett jobb som ofta övergår i att handla om kattägares beteenden.
– Jag jobbar med att skapa harmoni och förståelse mellan katt och människa. När vi förstår våra katter visar sig stora problem ofta bara vara små missförstånd, säger Susanne. Artiklar
Foder och vikt hos katt Vad och hur mycket katten bör äta beror på hur den lever sitt liv. Här berättar Agrias veterinär och kattspecialist Lotta Möller om hur du ska tänka när du utfodrar din katt. Artiklar
Vad ska katten äta för att må bra?

Ulrika Sörlid är utbildad biolog och som hon själv uttrycker det ”inbiten kattnörd”. Ett ämne hon brinner särskilt för är vikten av att utfodra sin katt rätt.
– Jag älskar att samla på mig information och dra slutsatser av vad jag hittar, säger hon. En av slutsatserna är att de flesta katter får i sig alldeles för lite vätska och här förklarar hon varför det är så skadligt för dem.

Artiklar
Ta hand om din katt på bästa sätt Anne-Marie Nilsson är veterinär och särskilt intresserad av katter. Hon vet hur vi bör vårda våra sjuka katter. Men eftersom hon levt nära katter i hela sitt liv vet hon också hur vi ska sköta om dem i vardagen för att de ska må så bra som möjligt. Artiklar