Agria A1 Guld – ny försäkring med full hältersättning

Den 1 oktober lanserar Agria Djurförsäkring en ny veterinärvårdsförsäkring, Agria A1 Guld, som även täcker hältor, rörelsestörningar, ryggbehandlingar fullt ut till den ersättningsnivå som försäkringstagaren själv väljer. Dessutom ingår ersättning för rehabilitering. - Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram en prisvärd försäkring som inte har någon begränsning för hältor och rörelsestörningar, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.

Den nya försäkringen fungerar som en vanlig veterinärvårdsförsäkring där kunden själv väljer ersättningsnivå – 120 000, 60 000 eller 30 000 kr. Det finns inget särskilt tak för hältor, rörelsestörningar eller ryggbehandlingar och försäkringen omfattar även undersökningar med MR, Scint och DT.

Alla som idag har tecknat tilläggsförsäkringen Agria Hältor/Rörelsestörningar får automatiskt Agria A1 Guld.

- Svenskfödda hästar står för en mindre del av veterinärvårdskostnaderna, därför premierar vi de hästar som försäkrats som föl i Agria Extra genom att automatiskt ge dem Agria A1 Guld. Det är en trygghet både för uppfödare och köpare, säger Stefan Fur.

Rehabilitering gör skillnad

Alla hästar mellan 4 och 15 år kan försäkras i Agria A1 Guld. Dessutom omfattar försäkringen även rehabilitering upp till 5 000 kr, något som visat sig göra stor skillnad på lång sikt:

- Hästar som får en genomtänkt rehabilitering efter en skada eller operation, har större chanser att komma tillbaka och undvika skador framöver. Det ser vi tydligt i vår statistik och i kontakten med våra kunder, säger Stefan Fur.

Kontakten med kunderna är värdefull för både hästägare och Agria. Som enda försäkringsbolag har Agria flera veterinärer anställda. I höst förstärks kåren ytterligare av Karl-Henrik Heimdahl, som bland annat varit chefsveterinär på Åby kliniken och närmast kommer från en tjänst som VD för ASVH.

- Det är unikt och en stor trygghet för våra kunder att kunna rådgöra med våra veterinärer nästan när som helst. Efter kontorstid och på helgerna finns Agriaveterinären tillgänglig via telefon, säger Stefan Fur.

Agria A1 Guld i korthet

  • Kunden väljer själv ersättningsnivå för sin veterinärvård. I ersättningsnivån ingår även veterinärvård för hältor, rörelsestörningar och ryggbehandlingar, liksom undersökningar med scintigrafi, MR och DT.
  • Alla hästar som försäkrats som föl i Agria Extra får automatiskt Agria A1 Guld, utan extra kostnad.
  • Alla hästar som idag har tilläggsförsäkringen Agria Hältor/Rörelsestörningar får automatiskt Agria A1 Guld, utan extra kostnad.
  • Agria A1 veterinärvård finns fortfarande kvar, och har ett kostnadstak på 18 000 kr för hältor och rörelsestörningar.