Område: Häst Om Sommarbete

Att hyra häst

Att hyra en häst eller ponny under sommarlovet är en härlig och nyttig erfarenhet, speciellt om man har funderingarna på att köpa en egen häst. Kanske är det första gången du ska hyra häst, eller så har du gjort det förut - oavsett så missa inte våra tips kring saker som är bra att tänka på om du ska hyra ponny eller häst.

Artiklar
Fång hos häst

Fång hos häst är en vanlig sjukdom, där symptomen framför allt visar sig i hovarna. Det finns tre situationer då hästar brukar få fång – vid felaktig utfodring, efter en förlossning och vid hård eller långvarig ansträngning.

Artiklar
10 tips inför sommarbetet Snart är det dags för många hästar att släppas ut på efterlängtat sommarbete. Men ta det varligt. Risken för skador och sjukdomar ökar när hästarna börjar sina sommaräventyr. Här lämnar Agria Djurförsäkring tio råd som kan göra din och hästens sommar tryggare. Artiklar
Sommarens faror för hästar

Sommaren är en ljuvlig tid för hästar och hästägare. Men sommaren är också årstiden då många hästar får uppsöka veterinären för förgiftning, sårskador och bett. Agria Djurförsäkring har listat några av sommarens faror för häst och hur de kan undvikas.

Artiklar
Alsikeklöver giftigt för häst

På sommaren är de flesta hästar ute och mumsar på sommarbetet eller i hagen. På en hel del beten och ängar växer alsikeklövern, en växt som många inte vet är farlig för hästar.

Artiklar
Så här ser du om hästen är sjuk Var vaksam på hur din häst mår – även när den är på bete. Här ger Agria Djurförsäkring några tips om hur du enkelt kontrollerar att din häst mår bra. Artiklar