Område: Smådjur Om Marsvin

Tryggt med försäkring för ditt marsvin.

Marsvinsförsäkring

Försäkra ditt marsvin. Få svar på vanliga försäkringsfrågor, räkna ut vad en marsvinsförsäkring kostar och få koll på allt annat som är bra att veta om försäkring. Här har vi samlat allt för att du ska hitta den bästa...

Vill du köpa hamster, marsvin eller kanin?

Funderar du på att köpa ett smådjur men är osäker på vilket som passar dig bäst? Här är guiden till dig som vill veta mer om hur det är att ha och sköta om hamster, marsvin och kanin.

Råd till dig som vill köpa marsvin

Vad äter ett marsvin och vilken bur ska man ha till sitt marsvin? Hur ser man om marsvinet är sjukt och vad betyder det när marsvinet kuttrar? Dessa frågor och några till svarar veterinär Marianne Tornvall, specialist...

Avel på marsvin

Dräktigheten varar mellan 59 och 72 dagar och en okomplicerad förlossning tar ungefär 30 minuter. Här kan du läsa om avel på marsvin.

Skötsel av marsvin

Ska du köpa marsvin? Här hittar du massa bra och utförliga skötselråd om hur du bäst tar hand om ditt marsvin. Råden är skrivna av smådjursveterinärerna Gunnel Anderson och Marianne Tornvall.

Marsvin i bur.

Bur för marsvin

Burens utseende och möblering begränsas bara av ägarens uppfinningsrikedom och budget. Det finns flera riktiga sätt att hålla marsvin, det viktiga är att man har marsvinets bästa i åtanke.

Skörbjugg (C-vitaminbrist) hos marsvin

Marsvin kan inte tillverka C-vitamin själva utan är beroende av en yttre foderkälla. Brist på tillräcklig mängd C-vitamin i fodret leder till skörbjugg.

Okunskap gör marsvinen sjuka

Ger du marsvinet färgranna pellets att äta? Kanske byter du spån i buren en eller ett par gång i veckan och låter den festa på en hel morot och en skiva bröd när du vill vara extra snäll? I så fall tillhör du en stor ...

Ny blogg om marsvin

Irene Ljunggren heter vår nya bloggare. Under en tid kommer Irene att blogga på Agria.se om sitt liv med marsvin. Bland annat kommer du att kunna läsa bra tips på hur du på bästa sätt tar hand om ditt marsvin.

Marsvinen är inga slit- och slängdjur

Marsvin är lugna, godmodiga och känsliga. Ofta är det de mindre barnens första djur. Tyvärr händer det ibland att djuren lämnas vind för våg eller avlivas om ägaren tröttnar på dem. Därför utsågs eldsjälarna inom Mars...