Område: Katt Om skador

Sjukdomar och skador katt

Sjukdomar och skador som drabbar katten. Här listar vi både vanliga och ovanliga sjukdomar och skador hos katt. Få även koll på vad du ska göra om din katt blir sjuk eller skadad.

Artiklar
Vanliga skador som kan drabba din katt

Hur gärna man än skulle önska så har en katt tyvärr inte nio liv. Katter kan lätt skada sig och bli sjuka och behöva uppsöka veterinär. Därför är det jätteviktigt att ha en bra och täckande försäkring.

Artiklar
Farligaste tiden på året för katterna

Sommarmånaderna är härliga, men också farliga. Enligt Agrias statistik ökar antalet traumatiska skador hos katt med 33 procent under sommaren.

Artiklar
Kattens klassresa

Det finns ungefär lika många katter i Sverige som det bor människor i Stockholm. Vi försäkrar våra katter allt mer och de får det allt bättre.

Artiklar
Unik forskning om katters skador och sjukdomar Arbetar du med kattavel? Eller är du kanske på gång att köpa katt och funderar på vilken ras du ska välja? Kanske har du redan katt och undrar om du kan förebygga skador och sjukdomar? Nu presenterar Agria Djurförsäkring nya forskningsresultat ”Agria Cat Breed Profile” där vi kartlagt 500 000 katters sjukdomar och skador. Artiklar