Sårskador, kräkning och avmagring gör att många katter behöver besöka veterinären. Även om den smidiga katten balanserar, hoppar och klättrar så bra i vanliga fall händer det lätt att den trampar fel och börjar halta och i värsta fall bryter något ben i kroppen. Att katten får problem med njurarna, framförallt när den kommer upp i ålder är inget ovanligt.

Det första året finns det många faror som kan drabba den nyfikna lilla kattungen, så passa på att teckna vår kattförsäkring och få 30% rabatt om kattungen är under fyra månader och dessutom 10 % extra om du köper på agria.se.

Vi vet att många katter någon gång i livet behöver behandlas med medicin och rehabiliteras – ett tips är att kolla att det ingår i din kattförsäkring. I vår kattrasförsäkring ingår alltid både medicin och rehab!

Exempel på skada

Katten Smulan har fått problem med njurarna och måste genomgå en urinstensoperation. Kostnaden för operationen är 12 149 kronor. Med en försäkring betalar Smulans husse och matte endast 3 565 kronor i självrisk medan Agria Djurförsäkring står för resten av kostnaden. Utan en försäkring hade Smulans husse och matte fått stå för hela veterinärvårdskostnaden själva.

Detta är endast ett exempel. Kostnaderna kan variera kraftigt bland annat beroende på klinik och extra kostnader som jouravgift. Exemplet är beräknat på en fast självrisk på 2 050 kronor och en rörlig självrisk på 15 procent.