Område: Hund Om Tandborstning

Så borstar du hundens tänder

Tandsten, tandlossning och många andra tandsjukdomar kan ofta förebyggas genom regelbunden tandborstning. Här kommer några användbara tips till dig som inte gjort det tidigare.

Fakta och myter om hundars tänder

Det finns många rykten och myter kring hundar och deras tänder. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna.

Tips inför veterinärbesöket

Om ditt djur skadar sig eller blir sjukt är det lätt att bli orolig och stressad. Här tipsar vi dig om hur du kan förbereda dig och ditt djur på ett veterinärbesök och vad du ska tänka på när du måste kontakta eller u...

Borsta tänderna på hunden

Hur ska jag göra för att rengöra hundens tänder? Hur ofta? Vad kan hända om jag inte borstar tänderna? Vilka borstar kan jag använda? Hur gör jag för att vänja valpen?

Filmer med tips till hundägare

Agria Djurförsäkring lanserar nu en hel serie filmer som inspiration och kunskapskälla för hundägare. Filmerna visar hur du med regelbunden omvårdnad kan undvika vanliga skador och sjukdomar.

Hundens tänder och tandsjukdomar

Från och med årsskiftet 2011/12 räcker det inte att vara utbildad humantandläkare för att få jobba med djurtänder utan det krävs en specialistutbildning för djur. – Det är positivt att det ställs högre krav på veteri...

Så här sköter du om din hund

Checklista - så sköter du om din hund. Följ listan och få reda på vad som är bra att hålla extra koll på för dig med hund.

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Tandvård på hund

Varför ska man borsta hundens tänder? Räcker inte tuggben/dentastix?

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Hund som luktar illa i munnen

Min hund luktar väldigt illa i munnen, även fast jag borstat hennes tänder. Bör jag ta henne till veterinären?

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Tandsten hos hund

Jag har en liten hund som luktar väldigt illa i munnen och har lite brun beläggning på vissa tänder. Är det tandsten? Hur kan jag få bort det? 

1 / 2

Visa innehåll