Område: Hund Om Förgiftning

Hund som blivit förgiftad ligger ner och mår dåligt.


Förgiftning hos hund är farligt, men kan också vara obehagligt för alla inblandade. Hundar stoppar ofta i sig olämpligheter och det är svårt att veta vad som är giftigt respektive helt ofarligt för hunden. Här listar vi giftiga ämnen för hund samt ger råd hur du räddar din hund i akuta situationer. Misstänker du att din hund blivit förgiftad kontakta alltid veterinär! Ta del av mer information om förgiftning!

Hund, choklad, lök, avokado, russin och vindruvor.

Giftigt för hund - lista över giftiga ämnen

Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte. Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftig...

Hund som fått i sig glykol kan bli trött och allmänpåverkad.

Glykol är livsfarligt för hundar

Låt inte din hund nosa runt och slicka på marken på parkeringar eller kring bilar. Vissa sorters kylarvätska, låsolja och bromsvätska innehåller glykol vilket kan göra din hund riktigt sjuk. 

Trötthet är ett symtom på förgiftning hos hund.

Förgiftning hos hund

Förgiftning hos hundar. Här listar vi sånt som kan orsaka förgiftning hos hundar och ger tips hur du gör om du misstänker att din hund blivit förgiftad. Detta kan hundar bli förgiftade av.

Hundar på is kan drunkna.

Så räddar du hunden i akuta situationer

Vad gör man om hunden blir nedkyld eller får värmeslag? Vad gör man om hunden blir huggormsbiten? Om olyckan är framme är det viktigt att du vet hur du ska agera. Här kommer några konkreta tips på hur du räddar din hu...

Hund som hulkar eller kräks efter att ha ätit ekollon kan ha blivit förgiftad.

Ekollon och kastanjer är giftigt för hundar och andra djur

Ekollon i större mängd kan orsaka kräkningar, diarré och andra förgiftningssymtom hos hundar och andra djur. Kastanjer kan orsaka stopp i tarmen. Det gäller att vara vaksam på höstens promenader.

Hund som badar kan bli förgiftad av alger.

Algförgiftning hos hund

Är hunden orolig, darrar, kräks och vinglar efter strandutflykten? Kontakta omedelbart veterinär om du misstänker att hunden fått algförgiftning. 

Paddor är giftiga för hundar

På somrarna händer det ofta att veterinären får besök av hundar som plötsligt blivit lite slöa och dreglar. Inte så sällan rör det sig då om paddförgiftning.

Hund och ägare letar svamp.

Giftig svamp är farligt för hunden

Giftig svamp är farligt för hundar. Vissa svampsorter är direkt dödliga och andra kan göra hunden mycket sjuk. Om du misstänker att din hund ätit giftig svamp är det viktigt att ta den till veterinär så fort som möjligt.

7 saker att akta hunden för under sommaren

Glasspinnar, metkrokar, fukteksem och förgiftningar är saker som kan göra hundens sommar mindre trevlig. Här tipsar vi om sju saker du som hundägare bör se upp med i sommar.

Farliga frestelser i påsk för din hund

Påsken är en tid för god mat, choklad och andra godsaker. Men tänk på att hålla undan gotterna från vår vän hunden som inte mår bra av den feta och salta maten vi ställer fram till påsk. Vissa godsaker, som mörk chokl...

1 / 2

Visa innehåll