Vad kostar det att försäkra min hund?

Räkna på pris

Vad kostar det att försäkra min hund?

Räkna på pris

Eftersom glykol är en söt vätska kan det vara lockande för hundar att slicka i sig snö där vätskan spillts ut. Och tyvärr behövs det inte särskilt stor mängd glykol för att en hund ska bli sjuk.

Symptom på glykolförgiftning

De första tecknen på förgiftning visar sig från 30 minuter till 12 timmar efter att hunden fått i sig glykolen. Symptomen är illamående, kräkningar, kraftigt ökad törst och vinglighet. Ibland beskriver hundägare det som att hunden verkar berusad.

Efter tolv timmar kan det verka som om faran är över, men eftersom de giftiga produkterna i glykolen bryts ner på olika sätt kommer alla symptom inte samtidigt. Efter tolv timmar och upp till ett dygn senare kan hundens andhämtning bli tyngre och den kan drabbas av bland annat kramper. Glykolförgiftning kan ge bestående njurskador och i värsta fall leda till döden.

Om du misstänker att din hund fått i sig glykol måste du därför så snart du kan ta den till veterinären. Väl där försöker man, om det inte gått för lång tid, få hunden att kräkas och därefter ge dropp och understödjande behandling.

Om din hund fått i sig glykol:

  • Kontakta en veterinär så snart du kan
  • Ta med ett urinprov om det gått mer än sex timmar sen förgiftningstillfället