Område: Hund Om Aktivering

Aktivering på hund, två hundar leker med tennisboll.


Aktivering av din hund kan innebära många saker, allt från bus till hundsport på hög nivå. Att hitta en aktivering som passar både dig och din hund kan vara svårt. När du väljer aktivering är det därför bra att tänka på vilken hundras du har och framförallt vilka intressen ni har. Alla hundar mår bra av någon form av aktivering. Här ger vi dig inspiration till ett aktivt liv för dig och din hund. Trevlig läsning!

Aktivering och träning med hund

Träna och aktivera din hund. Oavsett om du vill veta mer om agilityträning eller hitta tips på roliga lekar med hund hittar du inspirationen här. Du kan också lära dig hur du jobbar bort vanliga problem som hundar som skäller. Läs mer och hitta träningen som passar dig och din hund och lycka till!

Artiklar
Anpassa träningen efter hunden

Många med blandrashundar skippar valpkursen enligt en undersökning Agria Djurförsäkring gjort. Här har vi en flitig kursdeltagare som fortfarande testar på nytt trots sin ålder. Möt Scooby, blandrashunden som precis som sin matte älskar att lära sig nya saker.

Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Aktivering DEL 9. Aktivering av en hund är oerhört viktigt, kanske det viktigaste man ska tänka på som hundägare. En hund kräver mycket aktivering för att må bra. En hund behöver må bra för att inte bli en ”problemhund”. Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Motion

DEL 10. Chihuahua, Schäfer, Labrador, Tax eller vilken ras som helst behöver motion. Oavsett storlek på hund eller ras så är motion en viktig ingrediens för en hunds välmående.

Artiklar
Bli en stjärna på agilitybanan med Hanna och Diva

Hanna Gustafsson och blandrashunden Diva har tävlat Agility sedan 2011. Distriktsmästare, årets agilityhund och svenska mästare är bara några av utmärkelserna de fått. Läs om vad som driver dem och få tips, kanske blir du själv sugen att börja?

Artiklar
Lär känna din valp Vår i luften och många skaffar valp! En härlig tid full av förväntan, spänning, kärlek och arbete väntar dig som hämtar hem din valp. Vad behöver jag tänka på? Hur ska det bli? Hur kommer den lilla valpen att bli som vuxen? Hur i helskotta får jag den rumsren? Och vad ska den heta? Artiklar
Hitta hundens på- och avknapp

Hur kombinerar man bäst aktivitet och passivitet med hunden?
– Att kunna leka och koppla av tillsammans med min hund är något som jag idag värderar mycket högt, säger Eva Bodfäldt och avslöjar att det tog ett tag innan hon insåg hur viktiga båda delarna är.

Artiklar
7 tips på hundsporter Här ger vi dig 7 tips på olika hundsporter du och din hund kan ägna er åt. Att träna tillsammans är ett sätt för dig att ha roligt tillsammans med din hund. Det stärker också kontakten mellan er och du kommer att märka att din hund blir mer uppmärksam på dig i olika situationer. Artiklar