Forskning

Pälspodden – hundägare är friskare och lever längre
2017-12-06 Nu är det bevisat - hundägare lever längre. Docent Tove Fall står bakom ett av årets mest uppmärksammade forskningsresultat som visar att vi blir friskare och lever längre av att ha hund. Att man mår bra av att ha hun...
Din hund försöker prata med dig
2017-10-18 Tidigare trodde man att hundars minspel skiftade automatiskt utifrån deras känslotillstånd. Men enligt nya rön använder de medvetet olika ansiktsuttryck för att kommunicera med oss människor.
Hundar känner av elakhet
2017-08-31 Var uppmärksam när din hund verkar misstänksam mot någon. Nyligen publicerad forskning visar nämligen att hundar noga bevakar hur människor beter sig mot varandra – och undviker människor som är otrevliga mot andra.
Vårdhunden Livia gör nytta inom vården
2017-07-05 Bilder av hundar och barn framkallar ett leende hos nästan varenda människa. Och att hundar gör nytta inom vård och omsorg är numera ett välkänt faktum, som dessutom är vetenskapligt belagt.
Agria donerar 4,2 miljoner till doktorandtjänst
2017-03-08 Agria Djurförsäkring donerar 4,2 miljoner kronor till en doktorandtjänst vid Sveriges lantbruksuniversitet. I uppdraget ingår bland annat att bättre diagnosticera och behandla knäledssjukdomarnas epidemiologi hos hund.
Testa att din hund med största sannolikhet inte har akut hjärtsvikt
2016-10-13 Vad är det som gör att vissa hundraser drabbas av hjärtsjukdomar, medan andra raser sällan drabbas? 
Kvalster som bor i hundens hårsäckar
2016-09-27 Tänk dig att din hud kryllar av små kvalster. Små, feta maskliknande djur som bor i hårsäckarna och som gör dig sjuk i minst sex månader. Det är verklighet för alla de hundar som varje år drabbas av demodexkvalstret.&...
Lyssna på Agrias podcast
2016-09-13 Pälspodden - podcasten för oss som älskar djur. Agria Djurförsäkrings podcast för alla djurägare som vill lära sig mer om djurhälsa. Här kan du lyssna!
Forskning för djurens hälsa
2016-09-01 För att hjälpa till att utveckla veterinärvården och förbättra djurens liv på andra sätt är Agria med och stödjer forskning för både hund, katt och häst. Läs mer om forskningen och hur ansökan av forskningsmedel går t...
Ny metod för att upptäcka rörelsestörningar hos hund
2016-07-04 Det är inte lätt att se diffusa hältor på hund. Tack vare ny forskning finansierad av Agria och SKK, är det nu på gång att bli verifierat att höghastighetsfilmning är en tillförlitlig metod.