Agria boostar ridskolor

Agria Djurförsäkring kommer att boosta ridskolornas hjältar med massor av inspiration, ny kunskap och en stor dos välförtjänt uppmärksamhet vid sex tillfällen under januari. Ökade satsningar på lokal närvaro och att nå fler ute i landet är bakgrunden till Agrias boost.

- Vi ökar nu med lokala och breda satsningar för att nå dem som varje dag gör ett fantastiskt jobb med att driva ridskolor ute i landet. Man kan ibland glömma att det svenska ridskolesystemet är helt unikt och dessutom en mycket viktig grund för svensk ridsport, säger Stefan Fur, affärområdeschef, Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring.

Därför väljer Agria nu att sätta ridskolornas nyckelpersoner i fokus - ridskolechefer, ridlärare, instruktörer, tränare - under en kostnadsfri dag och låta dem ta del av ett fullspäckat program med många höjdpunkter.

En av ridskolornas viktigaste utmaningar är att ha friska hästar, alla vet att en eller flera stående hästar gör djupa hål i plånboken. Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl ser dagligen de vanligaste diagnoserna och vet dessutom hur man kan hålla dem på avstånd med hjälp av rätt kunskap och hästhantering. Men också vad man ska tänka på i urvalet när det gäller att köpa in ridskolehästar. 

En annan aktuell fråga är hur smittskyddet kan säkras innan smittan biter sig fast innanför stalldörren. En hel anläggning som isoleras kan leder ofta till en ekonomisk katastrof med förödande följder. Karl-Henrik Heimdahl bjuder på konkreta tips och råd.

Agria vill också passa på att lyfta Agria Incident, olycksfallsförsäkringen som omfattar alla personer som hanterar en Agria-häst.

-  Agria Incident är en lite bortglömd produkt som vi gärna vill att fler ska använda om olyckan är framme. Just i ridskolemiljöer är det många olika personer som hanterar hästen från personal till skötare och föräldrar, och alla omfattas av försäkringen, säger Stefan Fur.

Dagens avslutas med att en A-tränare boostar några ryttare med nya övningar och infallsvinklar.

-  Målet är att deltagarna åker hemåt med en fullpackad ryggsäck att plocka godbitar ur under en lång period framåt, säger Stefan Fur.

 

Gillar? 4 av 4 gillade, 5 i betyg