Hästartiklar

Tips för att minska smittspridning

Hela vårt samhälle påverkas av den pågående pandemin med coronaviruset Covid-19. För att förhindra smittspridning finns det en rad åtgärder du som hästägare kan vidta.

Flytta din hästförsäkring till Agria

Har du din häst eller ponny försäkrad i ett annat försäkringsbolag och vill flytta försäkringen till oss på Agria djurförsäkring? Fyll i formuläret här nedan så kontaktar en av våra duktiga försäkringsförmedlare dig. ...

Hästar i flock kan sprida smitta mellan varandra.

Smittinfo häst

Här har vi samlat viktig information om smitta hos häst. Läs mer om hur du undviker smitta och vad du gör om din häst redan drabbats av smittsam sjukdom. 

Ägare kramar om sin häst.

Så byter du bolag på din hästförsäkring

Vill du byta försäkringsbolag på din häsförsäkring? I den här artikeln får du råd och tips från en försäkringsspecialist på Agria Djurförsäkring som vet hur man flyttar sin hästförsäkring enkelt och smidigt.

Att anlägga en ridbana

Att anlägga en ridbana kräver bra underarbete, stor kunskap och noggrant underhåll. Det finns inget universalrecept som fungerar för alla ridbanor, men här får du tips och råd om vad du bör tänka på.

Regnskållor trivs i fuktiga pälsar

Regnskållor, eller streptotrikos, är en hudsjukdom hos hästar som ofta uppkommer under den fuktiga tiden på året, när hästens päls har svårt att bli helt torr. Infektionen visar sig som sårskorpor i huden, och kan smi...

Säker hästhantering minimerar risker

Går det att hantera hästar utan att olyckor inträffar? Både ja och nej. Med rätt hantering kan många olyckor förebyggas, medan fel hantering ökar risken för skador. 

Frågor och svar om Ridhäst Veterinärvård

Vid årsskiftet presenterade Agria den nya försäkringen Ridhäst Veterinärvård, som ersätter vår mest tecknade försäkring A1 Safe Veterinärvård. Här hittar du de vanligaste frågorna om den nya produkten.

Gittan Gröndahl

Nytt hästvirus sprids vintertid

Vintersäsongen 2017 identifierade SVA för första gången ett smittsamt tarmvirus som spreds mellan hästar, en typ av coronavirus. Viruset hittades då på tre hästgårdar där flera hästar visade tecken på febertoppar och ...

Olika typer av rehabilitering för häst

Många återkommande skador hos hästar kan undvikas om de får läka ut med hjälp av rätt rehab. Vilken typ av rehab som passar bäst skiljer sig dock från fall till fall, beroende på vilken typ av skada hästen haft, och v...

1 / 64