Hästartiklar

Hjärnan skadedrabbad vid hästolyckor
2017-03-23

Antalet personskador i samband med hantering av hästar ökade med knappt 10 procent under 2016, jämfört med året innan. Det visar olycksfallsförsäkringen Agria Incident. Huvudet är den kroppsdel som är mest utsatt med hjärnskakning och sårskador, många gånger med svåra besvär som följd.

Redaktör till sociala medier och webb
2017-03-16

Med flera hundra tusen kundmöten varje månad är internet den absolut största kundmöteskanalen och kundernas förväntningar på våra digitala tjänster är höga och ökar i snabb takt. Till Agria Djurförsäkring söker vi dig som är nyfiken och kommunikativ med stort intresse för en föränderlig värld. Du brinner för digital kommunikation och din nyfikenhet driver dig att ständigt testa nya digitala tjänster. 

Skydda hästen med säkra staket
2017-03-10

Hästar på rymmen är hästägarens mardröm. Med all rätta – lösa hästar som kommer ut på trafikerade vägar slutar ofta illa. Men det går att förebygga med rätt staket. Här kommer tips från Rolf Byström som arbetar på Agria och driver ett utbildningsstall och ridskola i Enköping.

Pälsfällningstips från veterinären
2017-03-07

Dagarna blir allt längre, solen tittar fram och plötsligt släpper hästens vinterpäls i oändliga mängder. Vissa hästägare föredrar att klippa pälsen för att bli av med allt snabbt, medan de flesta skrapar päls för glatta livet under några vårveckor

Agrias Anton blir EM-maskot
2017-03-03

Ponnyn Anton, känd från Agrias Ponnyklubb som dessutom har en egen tecknad serie, är utnämnd till officiell EM-maskot för FEI EM i ridsport i Göteborg. Anton finns ofta med i Agrias monter på tävlingar och är van vid att visa upp sig, träffa hästfolk och vara barnens favorit.

Vältränade hästar är glada & presterar bra
2017-02-28

Domare som dömer unghästklasser ska premiera god ridning och döma utifrån idén om hästen är tränad i rätt riktning. I klartext handlar det om nöjda och glada hästar.

Träffa Agria under Gothenburg Horse Show
2017-02-20

Den 21-26 februari arrangeras den 41:a upplagan av Gothenburg Horse Show och Agria finns på plats både i arenan och på EuroHorsemässan. Det blir späckade dagar med VR-ridning, maskoten Anton, profilryttarna Carl Hedin och Douglas Lindelöw, samt specialerbjudanden i montern.

Mekanisk hov kvalitetssäkrar underlag
2017-02-17

Ett dåligt rid- eller körunderlag kan öka risken för skador. Men frågan är vad som är ett bra underlag och hur det påverkar hoven? Det har SLU tagit reda på genom att arbeta fram en mekanisk hov. 

Kolik - Varför får hästar kolik?
2017-02-16

När spädbarn får "ont i magen" säger vi att de har kolik. På samma sätt är det med hästar. De visar koliksymptom när de har smärtor från bukhålan. Veterinär Göran Sandh på hästkliniken vid SLU på Ultuna berättar om kolik hos hästar.

Varför tuggar hästen på inredning och staket?
2017-02-13

Så här års märker många hästägare att stallinredning och staketstolpar tycks vara extra smakfulla. Varför är det så? Vi frågade Agrias veterinär Charlie Lindberg.