Hästartiklar

Kundcenters öppettider Kristi himmelsfärd
2017-05-22

Se våra öppettider under Kristi himmelfärd. Du når givetvis ditt Agriaombud om du har frågor eller funderingar. Skadeanmälan gör du på Mitt Agria.

Fölets vanligaste sjukdomar
2017-05-16

Nu är föltiderna i full gång över hela landet. Om du väntar föl eller ska få en fölunge i ditt stall är det bra att ha koll på vilka vanliga sjukdomar de kan drabbas av och vilka symtom som är bra att hålla extra koll efter. 

När fölningen inte går som planerat
2017-05-09

De flesta dräktigheter och fölningar går bra, men ibland kan det hända att sto eller föl dör i samband med fölning. Det finns hjälp att få i sådana situationer, för både sto och föl.

Så ökar du chansen att få ett friskt föl
2017-05-02

Föltiden är här och ju längre våren går, desto fler föl ser dagens ljus. Men vad ska man tänka på för att ge sitt sto och föl de bästa förutsättningarna, och dessutom ta hand om fölet på bästa sätt? 

Agria Star of Tomorrow tänder stjärnor
2017-04-28

Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln i Jönköping för andra året i rad den 25-29 oktober. De unga hästarna är precis som förra året ett viktigt inslag under tävlingarna och i år ges ännu fler ekipage möjlighet att starta på Elmia genom tävlingen Agria Star of Tomorrow.

Säkert möte med hästekipage i trafiken
2017-04-26

Ridsporten är den nästa största idrotten i Sverige och numera finns det fler hästar än kor i Sverige. Ändå är kunskapen om hur hästar, bilister, cyklister och mopedister bäst samsas i trafiken liten. Här får du som trafikant tips om hur du kan bidra till att minska olyckor.

Forskning om lägre kortisondoser
2017-04-25

Hälta hos häst behandlas ofta med kortisonpreparat, ett effektivt läkemedel men som också kan ge allvarliga biverkningar. Ny forskning från SLU visar nu att man kan minska dosen av kortison, men ändå få bra effekt på akut inflammation i hästens leder. 

Vad gäller om hästen blir skrämd?
2017-04-21

Att en häst blir skrämd av en lös hund under en uteritt inträffar tyvärr inte alltför sällan. Nyligen skadades en häst så allvarligt att den fick avlivas på grund av sina skador. Men hur fungerar din försäkring i ett sådant fall?

Gallor på häst
2017-04-21

Att en häst har gallor på benen är inte särskilt ovanligt, och är oftast helt ofarligt. Men det kan ibland vara tecken på inflammation eller osteochondros – här kan du läsa mer om gallor och vad du ska tänka på.

Hållbarhet och exteriöra avvikelser
2017-04-19

Att hästens exteriör påverkar dess hållbarhet och funktionalitet är allmänt känt, men vilka exteriöra avvikelser är mest allvarliga och har mest påverkan på hästen? Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl berättar mer.