Hästartiklar

Säkert möte med hästekipage i trafiken
2017-04-26

Ridsporten är den nästa största idrotten i Sverige och numera finns det fler hästar än kor i Sverige. Ändå är kunskapen om hur hästar, bilister, cyklister och mopedister bäst samsas i trafiken liten. Här får du som trafikant tips om hur du kan bidra till att minska olyckor.

Forskning om lägre kortisondoser
2017-04-25

Hälta hos häst behandlas ofta med kortisonpreparat, ett effektivt läkemedel men som också kan ge allvarliga biverkningar. Ny forskning från SLU visar nu att man kan minska dosen av kortison, men ändå få bra effekt på akut inflammation i hästens leder. 

Ta chansen – nu utökar vi ett av Agrias framgångsrika säljteam!
2017-04-24

Som TM-säljare på Agrias Kundcenter blir du en del av ett starkt team som inspirerar och driver varandra till framgång.

Vad gäller om hästen blir skrämd?
2017-04-21

Att en häst blir skrämd av en lös hund under en uteritt inträffar tyvärr inte alltför sällan. Nyligen skadades en häst så allvarligt att den fick avlivas på grund av sina skador. Men hur fungerar din försäkring i ett sådant fall?

Gallor på häst
2017-04-21

Att en häst har gallor på benen är inte särskilt ovanligt, och är oftast helt ofarligt. Men det kan ibland vara tecken på inflammation eller osteochondros – här kan du läsa mer om gallor och vad du ska tänka på.

Agrias Kundcenter söker sommarvikarier
2017-04-20

Agria Djurförsäkring är länsförsäkringsgruppens specialistbolag för djur och- grödaförsäkring och vi förser Sveriges djur, deras ägare och växtodlare med flexibla försäkringslösningar. Vår mission är att skapa trygghet för djur och människor.

Hållbarhet och exteriöra avvikelser
2017-04-19

Att hästens exteriör påverkar dess hållbarhet och funktionalitet är allmänt känt, men vilka exteriöra avvikelser är mest allvarliga och har mest påverkan på hästen? Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl berättar mer.

Tips inför avelssäsongen
2017-04-11

Med våren kommer avelssäsongen, som nu går in i en hektisk period – några har redan betäckt sitt sto, andra har fullt upp med att välja hingst eller vänta på årets föl. Men vad ska man tänka på om man vill avla på sitt sto? 

Rätt träningsschema skyddar hopphästar
2017-04-10

Ortopediska skador är en mycket vanlig orsak till sjukdom och lidande hos hästar. Omkring hälften av alla sjukdomsfall hos svenska hästar rör skador på skelett, leder, senor eller muskulatur.

Agria och Länsförsäkringar bjuder på elithoppning
2017-04-07

För andra året i rad går Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar in och stöttar VW Grand Prix, en av landets mest prestigefulla tävlingar på internationell nivå för den svenska hoppeliten.