Stjärnorna gjorde upp i Volkswagen GP

När årets sista Volkswagen Grand Prix skulle avgöras på Elmia Scandinavian Horse Show var det med ett startfält fyllt av namnkunniga ryttare. Och det blev hoppning av högsta klass som publiken fick njuta av i det spännande avgörandet.

Bland de 28 ekipagen till start i Volkswagen Grand Prix, som arrangeras i samarbete med Länsförsäkringar, fanns bland andra OS-silvermedaljören Peder Fredricson, Sveriges okrönte hoppkung Rolf-Göran Bengtsson och nyblivne förbundskaptenen i hoppning, Henrik Ankarcrona. Och det blev just den trion som slutade på prispallen, efter en rafflande omhoppning. 

Åtta ekipage klarade grundomgången över 1,50-hinder felfritt, innan det var dags för winning round. När Rolf-Göran red in på banan med Clarimo Ask och satte en snabb felfri runda såg det ut som om segern var klar, trots att skimmelhingsten hade en hel del konster för sig mellan hindren. Men direkt efter kom Peder Fredricson i sadeln på H&M Zaloubet och visade att det gick att kapa nästan två sekunder i en runda där nioåringen var helt med på noterna. 

- Jag såg Rolf-Görans ritt och vet att han är väldigt snabb, och snabb på att vända. Men jag såg två ställen på banan där det gick att spara in ett galoppsprång och idag höll det hela vägen. Det är inte alltid det funkar, men jag var glad och lite chockad över att det gick, sa Peder Fredricson efter vinsten, som förutom äran även gav 200 000 kronor. 

Uppskattad tävlingsserie 

Rolf-Göran Bengtsson log mest åt Clarimos akrobatiska konster på banan, och räknade inte med seger.

- Nej jag trodde inte att tiden skulle räcka. Det var egentligen bara anridningen till sista hindret som blev bra, jag missade på flera andra hinder. De andra kunde ta ett språng mindre på flera distanser efter att ha sett min runda.  

Henrik Ankarcrona gjorde ett gott försök att slå de båda när han gick ut sist med Vincero, men han fick se sig besegrad. Han verkade dock inte särskilt besviken. 

- Det var fantastiskt kul att rida här idag, vi är väldigt tacksamma att Volkswagen gör de här tävlingarna och drar hem de stora ryttarna till Sverige.

Resultat

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg