Fartfyllt under Agria Pony Trophys sista finalomgång

Solen sken ikapp med vinnarna i Agria Pony Trophys sista final i Kungsör den 8-9 augusti. Och vilka finaler det blev! Gruset sprutade, tårarna rann, hejarropen skallade och ponnyerna var i sitt esse.
- Det här var det roligaste jag varit med om, strålade finalhelgens första vinnare, Ellen Selin, som knep förstaplatsen i kat B efter en ritt med snäva svängar på sin Casanova.

Agria Pony Trophy är en rikstäckande cup på LC-nivå i hoppning och dressyr. Via kval i distrikten går de bästa ekipagen vidare till fyra finaler.

- Min ponny är bara 7 år, så vi åkte mest ut för att miljöträna honom. Det slutade med att vi vann två kval och var trea i ett, och så vann vi kat D finalen här, säger en mycket nöjd Fredrika Lindgren Andersson, som tycker att Agria Pony Trophy varit perfekt att rida under våren och sommaren. Hon får medhåll av sina föräldrar;

- Det är roligt att det finns rikstäckande cuper på den här nivån också. Det har varit en riktigt rolig resa för hela familjen!

Nu ska ponnyn TJ tävlas av Fredrikas lillebror. Själv börjar hon elitgymnasiet i Uppsala och satsar sedan på att gå beridarprogrammet på Flyinge.

Men Agria Pony Trophy är inte bara hoppning, det är dressyr också. Dessutom delas ett pris till bästa allroundekipage ut till dem som deltar i både hoppning och dressyr. I Kungsör deltog tyvärr inget ekipage i båda grenarna, däremot uppnåddes imponerande procent på dressyrekipagen.

I samtliga kategorier krävdes procentsatser runt 70 procent eller över för att knipa en seger. Det är högre än det brukar vara för vuxna ryttare på stora ekipage i LC:1, vilket imponerade mycket!

- Det här bådar gott inför framtiden – fin ridning och gott horsemanship av deltagarna. Det är precis vad vi hoppas kunna stimulera med satsningen på Agria Pony Trohy, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst på Agria Djurförsäkring och berättar vidare:

- Agria har under många år satsat på elitnivån, nu vill vi även fokusera på att stimulera tillväxt och få fler unga ryttare till sporten. Hästnäringen är helt beroende av att nästa generation stannar kvar på hästryggen efter ponnyåren. Vi ser att stallet är en fantastisk miljö för unga där ansvarstagande och hårt arbete bäddar för en god uppfostran. Samtidigt är stallet en trygg plats dit alla är välkomna.

Resultat hoppning Kungsör

Kat B

Ellen Selin, Casanova (f 2008 e Jarno RP-Lord Aramis, skm val), Lurbo Ridklubb

Mimmi Jansson, Junior, Strömsholms Ridsportförening

Felicia Johansson, Holly Twist, Vikbolandets Ryttarförening

Kat C

Alma Lindberg, Cinderella (f 1996 e Lofty Roderic-Charm, sto rskm), Vänsta ryttarförening

Ebba Nilsson, Pärla, Eskilstunaortens Ryttarförening

Ida Ekh, Miss Simpson,

Kat D

Fredrika Lindgren Andersson, Munsporo T.J, f 2008 e.All Smoke-Moyvoon Star gulbr val) Skästa RC

Estelle Konradsson, Mr Scoot, Åtvidabergs RK

Amanda Svensson, Grythöjdens Nova, Skogslottens RF

Resultat dressyr Kungsör

Kat B

Märta Sandström, Philiphina( sto f 2009), 68,704%, Mantorspryttarna

Emma Nilsson, Jido, 67,037%, Stora Ekeby RK

Kat C

Ella Almgren, Tarragona (sto f 2006 e Skånhällas Jim, 73,889%, Rappestad RK

Rebecca Fotoussy, Valentin Beauty, 64,815%

Kat D

Sara Rännar, Dream Boy (val f 1995), 70,926%, Nyby-Torshälla RK

Johanna Wallén, Esmeralda, 70,926%, Enköpings RK

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg