Agria lyfter unga hästskötare

Grattis Elin! Agrias stipendium "Yrkesmässig hästskötare" går i år till Elin Schultz från Tenhults naturbruksgymnasium. Med det lokala priset vill Agria lyfta unga lovande hästskötare och visa uppskattning för att de vill arbeta inom "vår" sport. 

Stipendiet "Yrkesmässig hästskötare" är ett lokalt pris som Agria delar ut till lovande ungdomar inom hästskötsel. I år blev det Elin Schultz som kammade hem äran, prispengarna och akutväskan från AgriaShop. 

Elin Schultz kommer från Jönköping och har ett stort intresse för hästar och hon har nu utbildat sig till hästskötare på Tenhults naturbruksgymnasium.

Hennes lärare pratar om yrkesmässighet. Att Elin har den där känslan för hästar, att kunna se på hästen och veta hur den mår, känslan för hästarnas bästa. Att hon är gediget intresserad av att lära sig allt om hästar, samtidigt som hon alltid är lika trevlig mot kamrater och ansvarstagande i allt hon tar sig för.

Agrias Annika Aronsson vid prisutdelningen tillsammans med Elin.

Elin är också en förebild på många sätt. Hon har genom hela utbildningen varit målinriktad med siktet inställt på vidare studier och arbete med hästar. Hon vill jobba med hästar i framtiden, redan i årskurs ett var siktet inställt på hippologutbildningen vid SLU. Elin har på många sätt visat att hon är en yrkesmässig hästskötare med stor kunskap och talang. Hon har hög social kompetens och lätt för att samarbeta. I tisdags fick hon också Svenska ridsportförbundets yrkesdiplom som hästskötare.

På plats vid utdelningen av stipendiet var Agrias Annika Aronsson. 

– Vi vill lyfta och sponsra ungdomar som vill arbeta inom hästnäringen. Elin är en sådan person, en sådan som vi vill uppmuntra att forstätta med hästskötsel, berättar Annika Aronsson.  

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg