Stipendierna delas ut av Agria Djurförsäkring och Svenska Ridsportförbundet under Stockholm Horse Show på söndag den 29 november.

- Agrias stipendier ska både vara en belöning och en morot för ryttartalanger att nå nästa nivå. Samtidigt vill vi inspirera och motivera andra hästintresserade, säger Henrietta Hansson, vd Agria Djurförsäkring som delar ut stipendierna.

Juryns motiveringar lyder: Agria Ponnyryttare 2010, Nina Rademaekers 16 år. Nina har ett stort antal vinster och placeringar på såväl nationell som elitnivå med ponnyer som hon utbildat själv. Hon är också en god förebild såväl i stallet som på tävlingsbanan och uppskattar sina medtävlares framgångar lika mycket som sina egna. Ninas målmedvetenhet kombinerad med starka känsla för ponnyernas välmående gör henne till en given Agria Ponnyryttare 2010.

Agria Juniorryttare 2010, Isabell Bengtsson, 16 år. Redan som ponnyryttare visade Isabell talang för hoppning och är nu en av Sveriges mest framgångsrika juniorer. Hon är en målmedveten ryttare med vinnarskalle. Hon har samma skärpa när hon analyserar en svår bana inför en tävling som hon har för sina hästars välmående i stallet. Det gör Isabell till en given Agria Juniorryttare 2010.

Agria Young Rider 2010, Hannes Melin, 20 år. Hannes är mycket ambitiös och är inte rädd för att ta i lite extra när det behövs. Med sitt generösa sätt är han alltid hjälpsam mot sina lag- och stallkamrater. Han har under många år haft stora framgångar både på ponny, junior och Young rider och vi anser att Hannes är ett av våra största framtidslöften inom fälttävlan. Det gör Hannes till en given Agria Young Rider 2010.