Reflexerna

Utvecklingen går framåt och det finns massor med olika varianter på reflexer till din ponny som inte kostar så mycket. Använd gärna så många som möjligt men tänk på att reflexer är en färskvara och att en nyare syns bättre än en gammal. Ett par reflexer som är bra är reflexgrimmor, reflexbrösta, reflexväst, benreflexer, reflextäcke och hjälmreflex.

Använd reflexer även när det är ljust

Även om man planerar för att vara hemma innan det blir mörkt kan något hända som gör att man inte håller planen. Ta därför alltid det säkra före det osäkra och sätt på reflexer ur ett säkerhetsperspektiv. Både du och hästen behöver reflexer eftersom att många olyckor händer med lösa ponnyer. Om din ponny kommer lös är det väldigt viktigt att man ser er båda.

Om du måste välja reflexer

När man använder reflexer är det väldigt viktigt att reflexerna syns både bakifrån, framifrån och från sidan. Ponnyns ben är det som syns först därför är det viktigt att ha reflexer på benen. En rekommendation är att alltid ha reflexväst själv och benreflexer som syns från alla vinklar. Sedan kan man komplettera med de andra reflexerna.