Om häst

Säkert möte med hästekipage i trafiken
2017-10-05 Ridsporten är den nästa största idrotten i Sverige och numera finns det fler hästar än kor i Sverige. Ändå är kunskapen om hur hästar, bilister, cyklister och mopedister bäst samsas i trafiken liten. Här får du som tr...
Glöm inte reflexer för både ryttare och häst
2017-09-27 Hösten är här och mörkret sänker sig allt tidigare över hästekipagen runt om i Sverige. Då är det absolut nödvändigt att utrusta både häst och ryttare med reflexer, annars är det svårt för en bilförare att upptäcka oc...
Vad gäller när jag ska transportera min häst?
2017-09-08 Skall du transportera din häst men är osäker på vilka regler som gäller? Bestämmelserna kring vad som gäller kan vara kluriga att reda ut, och det är många saker att hålla reda på. Här nedan delar vi med oss tips krin...
Gör rent hus i stallet
2017-08-05 Nu börjar tiden för sommarbete närma sig slutet och det är snart dags för hästarna att stallas in igen. Passa på att städa ur stallet ordentligt innan för att behålla en frisk stallmiljö.
Sensommar ger mindre näring i betet
2017-08-04 I slutet av sommaren minskar näringsvärdet i betet ganska snabbt. Om betet tar slut finns det risk att hästarna börjar äta växter som har för lite näringsinnehåll eller som är skadliga för matsmältningen.
Hållbarhet och exteriöra avvikelser
2017-04-19 Att hästens exteriör påverkar dess hållbarhet och funktionalitet är allmänt känt, men vilka exteriöra avvikelser är mest allvarliga och har mest påverkan på hästen? Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl berättar mer.
Hästarna viktig del i integrationsprojekt
2017-04-05 Sedan flera år tillbaka jobbar Viarps Kör - och Ridklubb med integrationsfrågor, där de hjälper nyanlända barn och ungdomar att komma in i det svenska samhället. Med hästen i fokus och en välkomnande stallmiljö erbjud...
Vältränade hästar är glada & presterar bra
2017-02-28 Domare som dömer unghästklasser ska premiera god ridning och döma utifrån idén om hästen är tränad i rätt riktning. I klartext handlar det om nöjda och glada hästar.
Mekanisk hov kvalitetssäkrar underlag
2017-02-17 Ett dåligt rid- eller körunderlag kan öka risken för skador. Men frågan är vad som är ett bra underlag och hur det påverkar hoven? Det har SLU tagit reda på genom att arbeta fram en mekanisk hov. 
Varför tuggar hästen på inredning och staket?
2017-02-13 Så här års märker många hästägare att stallinredning och staketstolpar tycks vara extra smakfulla. Varför är det så? Vi frågade Agrias veterinär Charlie Lindberg.