Område: Katt Artiklar om kattsäkra balkonger

Katt på nätad balkong.

Balkongen är ofta en favoritplats för katten. Förhindra att din katt drabbas av en olycka och kattsäkra din balkong med stadiga och säkra nät. Så här gör du!

Näta in balkongen & undvik fallolyckor

Varje sommar skadas hundratals katter när de ramlar ner från balkonger. Se till att kattsäkra din balkong och dina fönster för att undvika att din katt ramlar ner och skadar sig.

Artiklar
7 sommartips för kattägare

Sommartider brukar innebära ledighet för de flesta. Även för katterna brukar rutinerna ändras och det finns nya saker att ta hänsyn till. Få tips inför sommarsemestern - från att träna katten att gå i sele till hur du gör om du behöver skaffa kattvakt.

Artiklar
Kattsäkra ditt hem

Agria tipsar! En katt är nyfiken och det finns många faror som lurar i hemmet. Se vår film där vår veterinär Lotta Möller berättar om hur du kan kattsäkra dina fönster och balkong och om vilka saker du bör undvika att ha i ditt och kattens hem.

Artiklar
Ny regel skyddar inte katter från fall År 2008 ändrade Jordbruksverket sina regler för att hindra katter från att falla ner från balkonger. Trots det har antalet fallolyckor inte minskat. Varje år skadas 700 katter. Och det är nu under sommaren som de flesta olyckor sker. Nu uppmuntrar Agria kattägare att inspirerar andra som vill säkra sina balkonger. Artiklar