Område: Häst Om Utrustning

Vad behöver jag när jag köper häst?

Det finns hur mycket utrustning och tillbehör för hästar som helst. Men vad behöver man egentligen ha när man skaffar häst? Följ listan och få koll på det mest nödvändiga.

Longera hästen

Att longera hästen är en bra förberedelse för utbildning av unghästar, men också ett sätt att motionera hästen utan ryttare. När man longerar rör sig hästen i en stor cirkel runt linföraren, som kontrollerar hästen me...

Benskydd för häst

En viktig del att tänka på och en lätt åtgärd så att din häst inte skadar sina ben i onödan. Vad ska du då använda för benskydd på din häst?

Få bort hår från hästens täcken

Den kalla årstiden har många hästar täcke på sig ute i rasthagen varje dag. Täckena blir efter ett tag rejält ingrodda med både lera och hår.

Olika sorters hästtäcken

Det finns många olika täcken att välja mellan, men det som du behöver är ett svett- och stalltäcke samt eventuellt utegångstäcke/regntäcke. Men tänkt dig för när du ska köpa täcke att du väljer ett täcke med bra passf...

Olika typer av hjälptyglar

Det finns en hel del olika hjälptyglar att använda. Om du funderar på att använda dig av en så bör du alltid rådfråga din tränare om vilken typ av tygel som kan gynna din ridning.

Ska du köpa en ny ridhjälm?

Om du ska köpa en ny ridhjälp se till att den är godkänd innan köp.

Tips vid utprovning av sadel

Det är viktigt att sadeln är rätt anpassad till hästen och ryttaren. En sadel som inte passar kan ge skav, ryggömhet eller helt enkelt begränsa hästens rörelser. Men sadeln ska passa ryttaren också för att ge en korre...

Träns och olika nosgrimmor

När du ska köpa ett träns till din häst köp då inte ett för billigt. Lädret är ofta av sämre kvalitet och kan lätt gå sönder.

Under sadeln

Om du har en sadel som passar din häst så behöver du inte ha något annat än en vojlock eller ett schabrak under sadeln.

1 / 2