Malin blev årets stipendiat

Agria och Länsförsäkringar delar ut ett stipendium på 40 000 kronor till en student som går tredje året på Hippologprogrammet på Flyinge, och som visar på god entreprenörsanda i hästbranschen. I år går stipendiet till Malin Jaksjö som läser Hippologprogrammet med inriktning mot Ridkonst och hästutbildning.

- Jag är självklart jätteglad och tacksam för den här möjligheten. Jag ska verkligen ta chansen och utnyttja de tävlings- och träningsmöjligheter som finns runt Flyinge nu mitt sista år här, säger en glad Malin Jaksjö.

Motiveringen lyder:

"Malin Jaksjö får stipendiet för sitt genuina intresse för hästar och hästföretagande. Som person är Malin oerhört målmedveten, fokuserad och nyfiken. I sina studier är Malin mycket engagerad i sina hästar och tar stort ansvar för planeringen av hästar och stall. Utmärkande är också hennes vilja att lära för att skaffa sig ytterligare kunskaper och erfarenheter.

Malin vill bygga upp ett hästföretag med fokus på utbildning av häst, ryttare och ekipage. I sitt framtida företag vill hon vända sig till ett brett kundsegment samt integrera teori med praktik på ett unikt sätt. För att kunna göra detta vill hon utöver den kunskap som hon besitter idag göra sig själv som varumärke mer attraktiv genom att skaffa sig mer kunskap och ytterligare meriter inför uppstarten av sitt eget företag. Malin har en tydlig vision, affärsidé och plan för hur hon ska uppnå sin dröm om att bli en professionell hästföretagare."

När Malin är färdig med studierna vill hon först ta anställning i hästbranschen innan hon startar eget.

- Jag behöver lite mer kött på benen och det är bra att veta lite mer om marknaden innan jag dyker in i ett egen företag, säger Malin. 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg