HästSverige fyller fem år

Kunskapssajten HästSverige, som lyfter hästkunskap baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet, firar i höst fem år. För att fira bjuder sajten in till en kunskapstävling på webben, där man kan vinna biljetter till Hippocampusdagen på SLU. 

21 september 2011 lanserades HästSverige som en väletablerad och trovärdig källa för alla som söker kunskap om hästar. Syftet med sajten är att nå ut med kunskap om ny forskning och beprövad erfarenhet om häst till hela hästnäringen.

Sidan har närmare en miljon besök årligen, och varje dag går tusentals läsare in på www.hastsverige.se för att ta del av nya rön kring hästens sjukdomar, utfodring, ridunderlag och många andra områden. 

För att fira 5-årsjubiléet har nu HästSverige publicerat en kunskapstävling på webben med 20 frågor, en tävling som pågår fram till den 28 september. Bland de inskickade rätta svaren får tre vinnare möjlighet att vara med på Hippocampusdagen vid SLU den 3 november, där rykande het hästforskning presenteras under en hel dag. 

HästSverige är ett samarbete mellan Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA), Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), Stiftelsen Hästforskning (SHF), Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Agria Djurförsäkring.

Här hittar du kunskapstävlingen

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg