– Många riktigt välmeriterade ekipage sökte, därför utökade vi antalet platser från fem till sju i år. Det känns positivt när samtliga uttagna stipendiater har potential att nå en högre mästerskapsnivå och de får nu en extra puff i sin utveckling med hjälp av akademin, säger Agnes Fabricius, vd på Agria.

Ambassadörer för gott hästmannaskap

Tanken med utbildningssatsningen Agria fälttävlansakademi är att lyfta unga, lovande fälttävlansryttare till mästerskapsnivå och samtidigt sprida budskapet om allsidig träning och gott hästmannaskap.

– Med tre genomförda årskullar av akademin kan vi konstatera att samtliga stipendiater har utvecklats väldigt positivt. Av de som fortsatt med fälttävlan har majoriteten tävlat med goda resultat på mästerskapsnivå efter åren i akademin. De är dessutom väldigt fina ambassadörer för allsidig och sund träning, vilket är minst lika viktigt, säger Anna Freskgård som är mentor för Agria fälttävlansakademi sedan starten.

Kunskap och ett viktigt nätverk

Årets sju stipendiater är välmeriterade, men står samtidigt inför utmaningar som exempelvis att gå från junior till young rider eller från young rider till att etablera sig på seniornivå.

– Här kan akademin bidra med den extra boost av kunskap, nätverk och verktyg som bidrar till en positiv utveckling, menar Anna Freskgård.

De sju stipendiaterna i Agria fälttävlansakademi samlas för avsuttna träffar ungefär en gång per månad med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning, ryttarträning och uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas.

Agria fälttävlansakademi är helt kostnadsfri för stipendiaterna.

Stipendiaterna i Agria fälttävlansakademi 2023/2024 är:

Tuva Rosencrantz, 21 år, Svartsjö

Nicole Palm, 20 år, Halmstad

Linnea Gustafsson, 21 år, Veberöd

Julia Frising, 20 år, Vetlanda

Frida Thoreson, 30 år, Köping

Tilde Borg Zeidlitz, 21 år, Skultuna

Maya Blomqvist, 23 år, Västerås

Läs om Agria fälttävlansakademi