Nyheter

Tips för att minska smittspridning

Hela vårt samhälle påverkas av den pågående pandemin med coronaviruset Covid-19. För att förhindra smittspridning finns det en rad åtgärder du som hästägare kan vidta.

Glad hund och husse.

Aktivera hunden med enkla lekar i hemmet

Nu när mycket tid spenderas i hemmet kan hundägare passa på att utveckla relationen till sin hund. Här hittar du tips och råd som du enkelt kan göra för att aktivera hunden i hemmet mellan de dagliga promenaderna.

Pälspoddden: Går det att rehabilitera katter?

Rehablitering av katter efter skada är inte så vanligt. Här finns en stor outnyttjad möjlighet att hjälp fler katter tillbaka till ett friskare liv efter en skada. Pälspoddens programledare Henrik Johnsson tar reda på...

Flytta din hästförsäkring till Agria

Har du din häst eller ponny försäkrad i ett annat försäkringsbolag och vill flytta försäkringen till oss på Agria djurförsäkring? Fyll i formuläret här nedan så kontaktar en av våra duktiga försäkringsförmedlare dig. ...

Hästar i flock kan sprida smitta mellan varandra.

Smittinfo häst

Här har vi samlat viktig information om smitta hos häst. Läs mer om hur du undviker smitta och vad du gör om din häst redan drabbats av smittsam sjukdom. 

Ägare kramar om sin häst.

Så byter du bolag på din hästförsäkring

Vill du byta försäkringsbolag på din häsförsäkring? I den här artikeln får du råd och tips från en försäkringsspecialist på Agria Djurförsäkring som vet hur man flyttar sin hästförsäkring enkelt och smidigt.

Hund som blivit smittad av lungmask får ofta hosta och flöde från nos.

Lungmask hos hund

Lungmask, eller luftvägsparasiter som det också heter, kan drabba våra hundar. Vanliga symtom på lungmask är hosta och nosflöde. Läs mer om hur du märker om din hund har lungmask och hur det behandlas.

Ökning av hundar i vildsvinsattacker

Ett par hundra hundar dödades eller skadades av attacker från vildsvin under 2019. Antalet drabbade hundar ökade med 13 procent jämfört med året innan, det visar färsk statistik från Agria Djurförsäkring. Jämfört med ...

Att anlägga en ridbana

Att anlägga en ridbana kräver bra underarbete, stor kunskap och noggrant underhåll. Det finns inget universalrecept som fungerar för alla ridbanor, men här får du tips och råd om vad du bör tänka på.

Svenskarna blir lyckligare av sina katter

Sveriges vanligaste husdjur är vägen till lycka. Det tycker i alla fall 95 procent av kattägarna i Sverige som menar att de blir lyckligare av att umgås med sin katt. Det visar en undersökning om djurens emotionella v...

1 / 239