-  Vi är överväldigade! Samtliga ansökningar är riktigt bra, vilket gjort det svårt att välja. Av den anledningen har vi beslutat oss för att öka antalet stipendiater från fem till sju i år, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

Agria fälttävlansakademi är öppen för ryttare mellan 16 och 28 år som rider stor häst och har möjligheter att tävla mästerskap i närtid. Ryttarna har själva fått ansöka till Agria Fälttävlansakademi, därefter har Anna Freskgård, som leder akademin, och representanter från Agria valt ut ryttare som matchar kriterierna. En dialog har också förts med Viktoria Carlerbäck, landslagsledare för ungdomarna.

Under hösten och våren samlas ryttarna för avsuttna träffar med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas.

- Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ungdomarna mot målen. Min roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare. Det här är en riktigt bra grupp med stipendiater som det ska bli roligt att jobba med under året, säger Anna Freskgård.

Agria fälttävlansakademi är helt kostnadsfri för stipendiaterna.

De antagna ryttarna till Agria fälttävlansakademi 2019/2020:

  • Alice Andersén, 18 år, Flyinge
  • Saga Souvanen, 20 år, Färentuna
  • Sophia Folkesson, 28 år, Stavsnäs
  • Smilla Hjalmarsson, 16 år, Bro
  • Jelena Femic, 28 år, Södra Sandby
  • Anna Svane, 17 år, Enköping