Agrias första-hjälpen-app nominerad till pris

Agrias Djurguide är en applikation som ger djurägare handfasta råd om hunden, katten eller hästen råkar ut för skador eller akuta sjukdomstillstånd. Den lanserades maj 2011 och är snart uppe i 70 000 nerladdningar. Nu är den nominerad av Web Service Award för bästa mobilsajt/app.

Agrias Djurguide är utvecklad för iPhone och Android. Förutom första hjälpen-råden innehåller appen också nyhetsartiklar som ger skadeförebyggande råd och andra tips. Det finns en funktion för att hitta närmsta veterinärklinik och dessutom kan man få namntips till valpen och kattungen.

Det är fantastiskt kul att Agrias Djurguide fick så fina omdömen och att den även kvalificerat sig till en nominering, säger Cecilia Winter, kommunikationsansvarig på Agria. Appen är en viktig kanal för oss för att sprida kunskap, råd och tips till djurägarna.

Undersökningen innehöll en mycket stor mängd frisvar. Många efterlyste mer innehåll. Sedan Agrias Djurguide lanserades första gången har några sjukdomsavsnitt tillkommit, men appen var aldrig tänkt att vara ett komplett uppslagsverk. Den beskriver de vanligaste fallen där det är viktigt att agera snabbt och på ett sätt som inte förvärrar skadan eller sjukdomen.

Vi såg behovet av snabba råd vid olycksfall och akuta sjukdomar för djurägare. Ett korrekt ingripande kan göra stor skillnad för hur skadan läker och även för eventuell efterföljande rehabilitering, förklarar Cecilia.

Undersökningen gav också intressant information om användarna. Till exempel var nära 70 procent av de som svarade på undersökningen hundägare och 80 procent var kvinnor.  

Mer fakta:

  • Undersökningen är gjord 2012 av Web Service Award som mäter styrkor och svagheter hos en webbplats/intranät/mobilappar för att kunna ge ett index, Web Service Index, mot liknande sajter.
  • Undersökningen har skett i form av en pop-up i applikationen om att delta i enkäten
  • Syftet med undersökningen är att dra lärdom av besökarnas synpunkter, samtidigt som man kan jämföra sig med andra företag.
  • Övriga nominerade i kategorin är Aftonbladet, Länsförsäkringar och Swedavia.
  • Priset delas ut den 30 januari på Web Service Award-galan på Nalen.