Första hjälpen-guide i mobilen tryggar djurägandet

Nu lanserar Agria Djurförsäkring en första hjälpen-guide till mobilen som ger råd och tips när djuren blir sjuka eller skadade. Agrias Djurguide, som den heter, når man enkelt — 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

En krosskada under en ridtur, ett skärsår i hundens tass eller kemikalier i kattens päls. Sjukdomar och olyckor händer sällan när man är beredd. Men med Agrias Djurguide får du enkelt råd genom mobilen tills du hinner få kontakt med en veterinär.

- Ett snabbt och riktigt omhändertagande efter en olycka kan vara avgörande för det framtida skadeförloppet och djurets tillfrisknande. Djurguiden, som man alltid kan ha med sig, instruerar både med text och med bilder hur man kan agera, säger Charlie Lindberg, en av Agrias veterinärer som varit med och tagit fram Agrias Djurguide.

I dagarna skickas ett SMS ut med en länk till de kunder som lämnat sitt mobil­nummer till Agria. De kunder som inte får en SMS-länk hittar instruktioner för hur de hämtar guiden på Agria.se eller får informationen i sitt årliga förnyelse­brev. Kostnaden för att hämta hem Agria Djurguide är fem kronor första gången - därefter är det bara mobiloperatörens avgift som tillkommer.

- Det här är ett helt unikt sätt att ge råd och förebygga skador. Vi hoppas att många djur snabbare får rätt hjälp och att ägarna känner sig tryggare med denna nya tjänst, säger Cina Seidefors, Agria Djurförsäkring.