Område: Lantbruk Om Elmia

Vilken kvalitetstjur får SIRE-priset 2016?

SIRE-priset är en utmärkelse som delas ut till den mest välmeriterade, äldre tjuren i Sverige. Vinnaren utses på Elmia Lantbruk den 21 oktober 2016.

Artiklar
Barbie, Linda och Rosa prisades i SARA-klassen

Den 25 oktober 2013 utsågs vinnarna av priset SARA-klassen. Barbie, Linda och Rosa var namnen på de tre kor som både hade den finaste inre och yttre skönheten.

Artiklar
Tjuren Jaguar korad till vinnare av SIRE-priset 247 Bårarps Jaguar tog hem segern som den mest välmeriterade och tjusigaste tjuren 2013. Han blev därmed den första tjuren någonsin att få de ärofyllda SIRE-priset. Artiklar
Gullros, Linda och Sweetnes blev årets Sara-kor 2011

Efter en noggrann granskning av kons hälsa och en uppvisning i utställningsringen inför en kritisk domare blev det klart. Gullros, Linda och Sweetnes vann Sarapriset år 2011. Tävlingen avgjordes under fredagen på Elmia i Jönköping.

Artiklar
Publikens och webbens Sara-kor

Sara-kotävlingen år 2011 är avgjord! Här ser du vilka kor Elmias publik röstade fram under lantbruksmässan år 2011 samt vilken som blev webb-besökarnas favorit.

Artiklar
Inför Sveriges största Lantbruksmässa

Riksutställning för nötkreatur, får- och ankvallning samt showmanship; Sveriges största Lantbruksmässa, Elmia Lantbruk Djur & Inomgård bjuder på underhållning både för fackfolk och annan publik.

Artiklar