Sören – en katt som hjälper andra katter

Sören Fernström, som den stiliga svartvita katten heter, var från början en hittekatt som bodde på katthem. Dit kom hans nuvarande matte Ann-Sofie och husse Lars Levau och hämtade honom när han var liten. Nu är han en stor och stilig katt, men han har inte glömt sitt förflutna. Nu samlar han nämligen in pengar till hemlösa katter.


Det hela började med att Sören fick följa med på marknader och låg och vilade sig på bordet medan matte och husse sålde saker. Många visade sig vara intresserade av att klappa stilige Sören. Så matte och husse bestämde sig för att börja ta betalt per klapp och skänka pengarna till välgörenhet.

Hittills har Sören lyckats samla in 650 000 kronor genom att ta betalt för att gosa, kela och klappas. En helt fantastisk prestation av en ovanlig men vanlig katt.

Rekord på Sweden Interantional horse show

I Agrias monter på Sweden International Horse Show lyckades Sören samla in 17 100 kronor till hemlösa katter. Det betyder att han med hjälp av besökarna slog sitt tidigare rekord som var 15 500 kronor på ett och samma event. Nu fortsätter Sören, matte och husse att jobba för en god sak. Målet är att få ihop 1 000 000 kronor och de fortsätter så länge Sören själv tycker det är kul.