Om katt

Hugin är årets stallkatt
2017-12-01 Stallkatter förtjänar trygghet och veterinärvård precis som hästarna i stallet. För att uppmärksamma det anordnade Agria en tävling. Engagemanget var stort och efter en spännande omröstning vann stilige Hugin.  
Julklappar till katten
2017-11-29 Köpa julklappar till katten? Hitta presenter för både två- och fyrbenta i AgriaShop. Just nu har vi julerbjudanden på populära julklappar till katter och andra djur.
Sörens jobb är att bli klappad för välgörenhet
2017-11-28 Katten Sören samlar in pengar till hemlösa katter genom klappar, kel och gos. På Sweden International Horse Show slog han rekord i Agrias monter. 
Katten - populäraste sällskapsdjuret i Sverige
2017-11-27 Drygt en tredjedel av alla hushåll i Sverige har ett sällskapsdjur, och många säger sig drömma om en egen katt eller hund. I närmare en femtedel av hushållen bor vårt populäraste husdjur - katten. Allra vanligast verk...
Svenska katter lever allt längre
2017-11-20 Katterna i Sverige lever allt längre enligt en färsk Novusundersökning. Dessutom blir antalet katter i Sverige fler – nu finns ungefär 1 441 000 katter i hushållen.
En katt till - en bra idé?
2017-09-15 Många kattägare har nog någon gång funderat på att skaffa ytterligare en katt. Det blir dubbelt så mycket gos, men att utöka familjen med en ny vän är ett stort beslut. Det finns mycket att tänka på när man tar hem en...
Hemlösa katter vill ha en andra chans
2017-09-08 Uppskattningsvis finns 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute av hemlösa honkatter. Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge...
Katt i familjen - bra idé enligt forskare
2017-08-15 Många djurägare upplever att deras husdjur får dem att må bättre och idag finns forskning som bekräftar detta. Allt fler vetenskapliga undersökningar visar att katter och andra sällskapsdjur kan förbättra människors h...
Tips inför kattköpet
2017-08-09 Om du går i kattköpartankar nu efter semestern är du inte ensam. När du väl tagit beslutet att utöka familjen med en lurvig familjemedlem är det mycket att tänka på. Här är fem tips för ett tryggt kattköp.
Kom ihåg att ID-märka din katt
2017-07-31 En ID-märkt katt kan lätt identifieras och återförenas med sin ägare om den skulle försvinna eller skadas. Välj mellan örontatuering eller ID-märkning med chip, eller kombinera båda.