Område: Hund Om Fästing

Hund får spot-on fästingmedel applicerat i nacken.

Fästingmedel till hund

Vilket fästingmedel är bäst för hundar? När det kommer till fästingpreparat för hund finns det en del att välja mellan. Här går vi igenom godkända fästingmedel för hundar och hur de används.

Våren är en härlig tid för hunden och hundägaren, här får du tips för en härlig vår med din hund.

Så får du en skön vår med hunden

När våren är här med ljus och värme kommer ofta lusten att aktivera hunden mer. Hundkurs, cykelturer och utevistelse är kul. Tänk också att med våren kommer även tråkigheter som varma bilar, fästingar m.m.

Tips inför veterinärbesöket

Om ditt djur skadar sig eller blir sjukt är det lätt att bli orolig och stressad. Här tipsar vi dig om hur du kan förbereda dig och ditt djur på ett veterinärbesök och vad du ska tänka på när du måste kontakta eller u...

Filmer med tips till hundägare

Agria Djurförsäkring lanserar nu en hel serie filmer som inspiration och kunskapskälla för hundägare. Filmerna visar hur du med regelbunden omvårdnad kan undvika vanliga skador och sjukdomar.

Ovanlig fästing hittad i Sverige

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, artbestämde under torsdagen en fästing, som visade sig vara Dermacentor reticulatus. – Dermacentor reticulatus kan sprida besvärliga infektioner hos ett flertal djurslag, säge...

7 sommarfaror för hunden

Bett, fästingar, varma bilar och skärsår är saker som kan göra sommaren mindre trevlig för hunden. Här tipsar vi om hur du kan undvika sju vanliga sommarfaror för hunden.

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Del av fästingen sitter kvar

Min hund hade några fästingar som jag plockade bort med fästingsplockare men det ser ut som att det finns någonting kvar och huden är lite röd. Vad ska jag göra?

Hund hos veterinären.
Fråga Veterinären

Borrelia hos hund

Min hund har haft några fästingar, hur vet jag om hon är smittad med borrelia? 

Visa innehåll