Full fart med hundar, katter och husdjur på Horse Show

Under årets upplaga av Sweden International Horse låg fokus inte bara på hästar. På lördagen tävlade landslagsryttarna i Agility och i Agrias monter var det full fart hela helgen med hundar, katter och andra sällskapsdjur.

Klapphörna på stallbacken

På stallbacken hade Agria i år byggt upp en rekordstor monter med klapphörna för stora och små barn. Där fanns allt från hamstrar, kaniner och papegojor till klappvänliga åsnor. Där låg också katten Sören i en mysig bädd och tog emot kel och gos för en god sak. Han samlade tillsammans med sin husse och matte ihop över 17 000 kronor till katter som har det svårt.

Hundcoachen och dressyrlaget knep segern

Ett återkommande och populärt inslag på Sweden International Horse Show är landslagsryttarnas agility. I år ställde ett taggat dressyrlag bestående av Tinne, Kristian, Patrik och lagledare Fredrik Steen upp mot ett hopplag bestående av Douglas, Nicola, Malin och lagledaren Anders Bagge. Agilityhundarna Odd Molly, Sammy, Dante, Myrra, Kessac och Mini bjöd på en ordentlig show, och tillslut var det dressyrlaget som knep segern.

I samband med prisutdelningen fick Hundstallet ta emot de pengar som tidigare under årets samlats in på Agrias Hundpromenad. Totalt har Agria tillsammans med de hundägare som deltagit i promenaden samlat ihop svindlande 137 000 kronor till de hemlösa hundarna.

Gillar? 1 av 1 gillade, 5 i betyg