Område: Häst Om Dressyr

Serpentiner med övergångar på medellinjen

Att rida serpentiner med övergångar främjar såväl rakriktning som ställning och ryttarens planering och timing.

Piruettarbete och byten på skogsväg

Att galoppera utomhus på skogsvägar främjar såväl hästens psykiska som fysiska hälsa. En skogsväg är en utmärkt arbetsplats för dressyrarbete så som piruetter och byten.

Piruettgalopp runt träd

Att träna piruettgalopp ute runt ett träd har många plussidor. En av fördelarna är att hästen oftast har god framåtbjudning utomhus vilket lätt kan tappas när man arbetar med att samla galoppen.

Sidvärtsrörelser och balans

Den här övningen är en hjälp för att lättare få din häst lösgjord och i balans med stöd på bettet, samt att röra sig taktmässigt, med schvung, rakriktat och till slut i samling.

Koordination och små hjälper

I den här övningen övar du upp din koordination mellan de olika hjälperna och tränar på att med så små hjälper som möjligt förmå hästen att utföra övningen. 

Arbeta med övergångar

I arbetet med övergångar är det viktigt att du i god tid gör hästen uppmärksam på att något ska hända genom att mjukt och försiktigt ”känna” på din häst, så att du vet hur stor eller liten hjälp du behöver ge för att ...

Fokus på vägen

Som ryttare är det av stor vikt att ha en god kroppskontroll. Vikthjälperna är de enda hjälper du inte behöver lära hästen då den följer dem automatiskt.

Stjärnorna kommer till Stockholm

Premiären för Stockholm Horse Week och hoppserien Longines Global Champions Tour närmar sig - på torsdag den 13 juni går startskottet för de prestigefulla tävlingarna. Agria finns med som en av huvudsponsorerna till h...

Fantastisk sport i Göteborg

Gothenburg Horse Show är över för i år, en tävling som bjöd på fantastisk sport på högsta nivå i dressyr och hoppning, samt en mässa där Agrias monter lockade mängder av besökare.

Dags för finalfest i Göteborg

Nu väntar fem dagars hästfest när Gothenburg Horse Show intar Scandinavium. Årets höjdpunkter är världscupfinalerna i dressyr och hoppning, och hos Agria kan du inte bara teckna försäkringar till mässpriser utan också...

1 / 2