Smådjursförsäkring - frågor och svar

Det kan dyka upp många frågor när det gäller smådjursförsäkring. Här ger vi dig svar på sex vanliga frågor.

Hur mycket ersätter försäkringen?

Försäkringen kan ersätta 75 procent av kostnaden som överstiger 700 kronor, som mest med 10 000 kronor eller 20 000 kronor per år beroende på vilket försäkringsbelopp du valt. Försäkringsbeloppet är den högsta ersättningen som kan betalas ut under ett försäkringsår.

Försäkring hos Agria - så fungerar det


Vad gäller försäkringen för?

Försäkringen kan täcka veterinärvårdskostnader vid sjukdom eller skada som ditt djur drabbas av och behandlas för under försäkringstiden, i enlighet med våra försäkringsvillkor. Du kan också ha en livförsäkring, den ger dig ersättning om ditt djur avlider på grund av sjukdom eller olycksfall. Slutligen går det att köpa en tilläggsförsäkring som skyddar dig mot medicinkostnader. 

Villkor


Vad gäller försäkringen inte för?

Försäkringen gäller inte för sjukdom eller skada som inträffat eller påbörjats före försäkringen börjat gälla. Från det att du tecknar försäkringen tar det 20 dagar innan försäkringen gäller för sjukdom.

Försäkringen gäller inte heller för förebyggande åtgärder så som vaccination eller hälsokontroll. Fler begränsningar så som lynnesfel, ovanor och tandsjukdomar går att läsa om i villkoren.


Vad kostar det att gå till veterinären?

Hur mycket besöket kommer att kosta beror på åkomman ditt djur drabbats av och vad som behöver göras. Du har alltid rätt att be din veterinär om prisuppgifter inför eventuella åtgärder.


Hur mycket kostar försäkringen?

Försäkringens pris baseras på vilken försäkring du väljer, samt vad för djur som ska försäkras. Kontakta kundcenter på 0775-88 88 88 eller räkna på ditt pris på webben.


Kan jag få rabatt om jag försäkrar flera djur?

Om du försäkrar tre smådjur eller fler på ett gemensamt avtal ges en samlingsrabatt på 10 procent. Samma gäller om du försäkrar tre fåglar eller fler på ett avtal. Observera att du inte kan få rabatten om du har två smådjur (exempelvis två marsvin) och en fågel.