Smådjursförsäkring - frågor och svar

Om ditt djur blir sjuk eller skadad och behöver besöka veterinär kan det bli dyrt. Med en försäkring kan du ge ditt djur den bästa vården utan att behöva stå för hela kostnaden själv.

Spara pengar med en försäkring

 Diagnos  Kostnad   Agria ersätter  Din självrisk *

Urinsten

5 046 3 260 1 786
Hudtumör 3 373 2 005 1 368
Avmagring 3 501 2 101 1 400

* Exemplet är beräknat i kronor och räknat på Agria Veterinärvård med 700 kronor i fast självrisk och 25 procent i rörlig självrisk. 

Detta är endast ett exempel på självrisk och inte faktiska kostnader hos veterinären. Kostnaderna kan variera kraftigt bland annat beroende på klinik och extra kostnader som jouravgift.

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader vid sjukdom eller skada som ditt djur drabbas av och behandlas för under försäkringstiden, i enlighet med våra försäkringsvillkor. Du kan också ha en livförsäkring, den ger dig ersättning om ditt djur avlider på grund av sjukdom eller olycksfall. Vill du utöka ditt skydd kan du välja att köpa en tilläggsförsäkring som ersätter för receptbelagda mediciner. 

Mer information

Du kan läsa mer om vår smådjursförsäkring här och i våra villkor

 

Du kan få ersättning för 75 procent av kostnaden som överstiger 700 kronor, som mest med 10 000 kronor eller 20 000 kronor per år beroende på vilket ersättningsbelopp du valt. Ersättningsbeloppet är den högsta ersättningen som kan betalas ut under ett försäkringsår.

Försäkringen gäller inte för sjukdom eller skada som inträffat eller påbörjats före försäkringen börjat gälla. Från det att du tecknar försäkringen tar det 20 dagar innan försäkringen gäller för sjukdom.

Försäkringen gäller inte heller för förebyggande åtgärder så som vaccination eller hälsokontroll. Fler begränsningar så som lynnesfel, ovanor och tandsjukdomar går att läsa om i villkoren.

Mer information

Du kan läsa mer om vår smådjursförsäkring här och i våra villkor

En veterinärvårdsförsäkring ger skydd om ditt djur blir sjuk eller skadad. Behöver du besöka en veterinär för undersökning eller behandling ersätter försäkringen dina veterinärvårdskostnader.

Hur mycket ditt besök kommer att kosta beror på många saker. Priserna kan variera mycket beroende på vilken klinik du besöker och när du går till veterinären. Extrakostnader som jouravgift för helger och kvällar kan tillkomma. Tänk på att du alltid kan be din veterinär om en ungefärlig prisuppgift innan eventuell behandling eller undersökning.

Du kan själv vara med och påverka hur mycket din försäkring kommer att kosta. Välj det ersättningsbelopp som passar både ditt djur, dig själv och din plånbok. Vill du ha en mer omfattande försäkring väljer du det högre ersättningsbeloppet. Vill du ha en billigare försäkring med lägre skydd väljer du ett lägre ersättningsbelopp. 

Räkna ut pris och köp försäkring

Köp din smådjursförsäkring här

 

Vi har försäkring för många olika typer av djurslag och raser. Allt från de vanligaste husdjuren som kaniner, marsvin, fåglar och sköldpaddor; till de lite mer ovanliga som gris, flygpungekorre och gerbil. Du väljer själv ditt djurslag när du köper försäkring här på webben. Skulle ditt djur saknas i listan kan du alltid ringa oss på 0775-88 88 88.

Observera att du inte kan försäkra giftiga reptiler eller CITES listade djur utan CITES intyg. Vi försäkrar inte heller insekter, spindlar eller fiskar.

Räkna ut pris och köp försäkring

Köp din smådjursförsäkring här


Vill du försäkra andra djur?