– Vi vill med detta bidra till att fler lovande, unga fälttävlanshästar utvecklas långsiktigt mot de stora mästerskapen, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

Agria och R&B Eventer kommer tillsammans att arbeta för vikten av att träna den unga hästen för en lång, framgångsrik och hållbar karriär. 

- Vi kommer att jobba för kunskapsspridning om vikten av att variera träningen, underlaget och intensiteten samt att ge den unga hästen tid att stärka muskler, senor, leder och ligament så den blir redo för uppgiften. Ta alltid hjälp av en tränare för ett helhetsgrepp om ekipagets hållbara utveckling, säger Agnes Fabricius. 

R&B Eventer, som drivs av Ingrid Andersen och Jon Andersen, väljer ut en fälttävlan varje år, där klasserna H90, H100 och CNC* presenteras.

– Vi  har funnits i fem år och har  utvecklats till en välkänd plattform i fälttävlans-Sverige där lovande unghästar inom sporten lyfts fram. Vi glada över samarbetet med Agria som ger oss möjlighet att utveckla konceptet ytterligare, säger Ingrid Andersen från R&B Eventer.

Varje år koras, genom bästa resultat, årets bästa 4-åring från H90, bästa 5-åring från H100 och 6-åring från CNC* bland de svenskägda hästarna. Nytt för 2019 är att finalen för 4-åringarna ersätts med en final för 7-åringarna. 7-åringarnas final kommer gå i CNC*.

På så vis vill R&B Eventer uppmärksamma lovande unghästar och dess ägare samt stödja dem i deras långsiktiga utveckling inom fälttävlan.