- Vi har haft våra hästar försäkrade i Agria sedan 20 år tillbaka och har alltid blivit professionellt hanterade och skapat god kontakt med representanter för bolaget. Det känns jättekul att vi nu kan ta samarbetet ytterligare ett steg, säger Lisen Bratt Fredricson.

Agria har haft möjlighet att prova på samarbetet med teamet på Grevlundagården under en period, bland annat när det gäller Agria Naturbana, den populärvetenskapliga podden Pälspodden, seminarium och Elmia Scandinavian Horse show.

- Tillsammans med teamet på Grevlundagården skapar vi nya möjligheter att långsiktigt samarbeta för fler hållbara hästar, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst och lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Färre halta hästar är målet

Agria har under året arbetat intensivt med kunskapsprojektet #stoppahältan och fortsätter under hösten arbetet för färre hältor, bland annat inom ramen för det nya samarbetet.

- Vi vet att många hältor går att undvika med rätt ridning och hästhantering. På Grevlundagården finns mycket kunskap och duktiga personer som är fina förebilder i hästvärlden. Tillsammans kan vi sprida goda exempel som kommer hästarnas hälsa till nytta, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

För teamet på Grevlundagården är just sökandet efter ny kunskap en självklarhet som finns med i det dagliga arbetet.

- Det känns naturligt att samarbeta med någon som står för samma sak som vi. Med vår samlade erfarenhet i bagaget kan vi förmedla kvalitativ kunskap och lära oss av varandra, säger Lisen Bratt Fredricson.

Team Grevlunda

Teamet på Grevlunda består av främst av Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricson, Stephanie Holmen, Jenny Talinsson samt övriga beridare och hästskötare.

Under hösten kommer bland annat nya spännande utbildningsfilmer, clinics och aktiviteter att presenteras.